Maxim Fesenko nuotr.
Dalyviai

Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra“ galės atvykti į Turiną ir „Eurovizijoje“ pasirodyti gyvai

Ilgą laiką nebuvo aišku, koks bus Ukrainos likimas šių metų „Eurovizijoje“ – vasario pabaigoje prasidėjus Rusijos invazijai į šią šalį dalyvavimas konkurse buvo pakibęs ant plauko. Visgi vėliau buvo patvirtinta, kad vienaip ar kitaip jos atstovai pasirodys. Tačiau būtent šiandien buvo pranešta, kad Ukrainos vyriausybė leido atlikėjams išvykti iš šalies ir pasirodyti konkurse.

Nuo vasario 24-ąją prasidėjusio karo Ukrainoje, šokiravusio visą pasaulį, buvo kalbama apie tai, kad galimai šaliai teks trauktis iš „Eurovizijos“, nes arba nebus įmanoma organizuoti balsavimo, arba atstovai negalės ne tik atvykti į Turiną, bet ir nufilmuoti atsarginio (live on tape) pasirodymo iki gegužės.

Tačiau prieš keletą dienų šių metų „Eurovizijos“ šeimininkės Italijos transliuotojo RAI1 atstovas pranešė, kad Ukrainai yra daroma išimtis ir vietoje atsarginio pasirodymo bus leidžiama naudoti įrašą iš nacionalinės atrankos. Tai jau užtikrino, kad Ukrainai nereikės trauktis iš konkurso. Tačiau šiandien Ukrainos nacionalinis transliuotojas „Suspilne“ pranešė, kad Ukrainos vyriausybė išleidžia grupę „Kalush Orchestra“ iš šalies ir jie galės pasirodyti Turine gegužę. Anksčiau buvo dėl to kilę klausimų, kadangi šaukiamojo amžiaus vyrai Ukrainos palikti šiuo metu negali. Vis dėlto „Kalush Orchestra“ nariams buvo padaryta išimtis.

Taip pat grupė artėjančiomis savaitėmis planuoja pradėti koncertų turą, kurio metu surinktus pinigus skirti karo nusiaubtų miestų šalyje rekonstrukcijai. Šiuo metu grupės nariai aktyviai savanoriauja, o vienas iš jų tarnauja kariuomenėje.

Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad reikalavimas nufilmuoti atsarginius pasirodymus atsirado dėl COVID-19 pandemijos, ir tie pasirodymai būtų rodomi, jei kas nors iš dalyvių susirgtų arba negalėtų atvykti dėl būtent šių suvaržymų. Tad pandeminė situacija gali keistis ir niekas nežino, kam netikėtai gali prireikti naudoti iš anksto įrašytus pasirodymus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus