eurodiena.lt youtube kanalo stop kadras
AnonsaiEurodiena.ltReakcijos

Petunija su Juste Kraujelyte reaguos į 2022-ųjų „Eurovizijos“ dainas

Po įdomių „Vaikų eurovizijos“ peržiūrų su „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtoju Džiugu Joneikiu gruodį, šiandien tęsiame reakcijų rubriką savo youtube kanale: pakvietėme nacionalinės atrankos dalyves Justę Kraujelytę ir Petuniją reaguoti į šių metų Turino „Eurovizijos“ pasirodymus. 

Pirmajame epizode — penkios pirmojo pusfinalio dainos. Atlikėjos žiūrėjo tiek gyvus pasirodymus, tiek vaizdo klipus, negailėjo asmeninės nuomonės bei pastabų mat dainų klausėsi pirmą kartą. Redaktorių komanda žada, jog vaizdo įrašai bus smagūs ir nenuobodūs: jūsų laukia nuoširdi muzikančių nuomonė, asmeniniai išgyvenimai bei jautrios akimirkos.

Kurios dainos merginoms patiko labiausiai, kas privertė juoktis ar iškėsti akis? „Buvau atsitraukusi nuo „Eurovizijos“, bet dabar taip gera sugrįžti“ — džiaugiasi Petunija. Justė Kraujelytė antrina: „Tikrai! Visai tokia šventė.“ Džiaukitės švente ir jūs — „Eurodiena“ youtube kanalo prenumeratorių laukia naujausi reakcijų video kiekvieną savaitę.  Stebėkite jau dabar ir nepamirškite dalintis su draugais!

YouTube player

Projektas „Pati pasidariau“ 

Petunija debiutavo nacionalinėje atrankoje 2016-aisiais su daina „Tomorrow“. Pastaroji daina sulaukė dėmesio iš muzikos prodiuserių ir šiuo metu turi virš 20 remiksų.  Po 4 metų atlikėja dar kartą žengė į atrankų sceną su daina „Show Ya“ iš savo pirmojo dream pop/indie pop albumo „Petunija“. Mergina toliau aktyviai kuria dainas ir ruošiasi naujoms premjeroms.

Šių metų „Pabandom iš naujo“ atrankos finalininkė Justė Kraujelytė 2020-aisiais išleido pirmąjį albumą „Therapy“, aktyviai kuria dainas, muzikuoja ir koncertuoja. Šią savaitę pristatė naują kūrinį, kuris pavadintas naujojo EP vardu „Nejausmas“. Tai pirmoji J. Kraujelytės daina gimtąja kalba, akcentuojanti nuoširdumo, standartų vaikymosi, apsimetinėjimo problemas. Kviečiame susitikti dainininkės koncerte Vilniuje.

YouTube player

Be to, šią savaitę kūrėjos pristatė dar vieną premjerą — #patipasidariau podkastą. „Pati pasidariau“ — iš atlikėjų ir muzikos kūrėjų kilęs judėjimas siekiantis skatinti profesionalių Lietuvos moterų atlikėjų ir menininkių matomumą viešojoje erdvėje ir tarpusavio bendradarbiavimą. Pirmajame epizode išgirskite apie „Eurovizijos“ atrankų užkulisius. Klausykite youtube nuorodoje žemiau, taip pat netrukus ir mėgstamose tinklalaidžių platformose.

YouTube player

Dėmesys Ukrainai

Norime priminti, kad Ukrainoje gyvenantiems mūsų broliams ir seserims reikalinga visokeriopa pagalba. Padėti galite įvairiausiais būdais, keliais iš jų dalinamės:

1. Jeigu norime prisidėti prie Ukrainos gynybos pastangų – pervedame pinigus Blue / Yellow for Ukraine
Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869
Bankas: Swedbank
Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona
Mokėjimo paskirtis: PARAMA
Trumpasis numeris: 1482

2. Jeigu norime prisidėti prie paramos pabėgėliams ir humanitarinei pagalbai – galite pervesti pinigus į „Mūsų rankos ir širdys Ukrainai“:
https://www.aukok.lt/proje…/Musu-sirdys-ir-rankos-Ukrainai
Trumpasis numeris: 1485

3. Jei turite galimybę priimti pabėgėlių šeimas – registruojamės platformoje „Stiprūs kartu“.
Registruokitės čia: https://stipruskartu.lt/

4. Ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams reikia pagalbos. GGI – Gyvūnų gerovės iniciatyvos informuoja, jog taip pat ieško žmonių, kurie, esant poreikiui, galėtų priimti suteikti laikiną prieglobstį Ukrainos žmonių gyvūnams. Prie šios iniciatyvos prisijungė jau daugiau nei 500 Lietuvos žmonių
Registracijos anketą rasite čia: https://bit.ly/PrieglobstisGyvunams

5. Ir galiausiai savanorystė. Patikimos ir patikrintos Lietuvos NVO ruošiasi dideliems darbams ir laukia pastiprinimo:

Lietuvos Raudonasis Kryžius – https://bit.ly/SavanoriaiUkrainai
Gelbėkit vaikus: informacija@savethechildren.org
„Maisto bankas“: www.maistobankas.lt/reg
Lietuvos Caritas: https://forms.gle/EkAD8iSJt4aYYr3x8
Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba: https://forms.office.com/r/E3gGXPpkvB

Prisiminkite praėjusių metų „Vaikų eurovizijos“ reakcijų projektą:

YouTube player

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus