RÚV nuotr.
AtrankosDalyviai

Islandijos atstovėmis „Eurovizijoje“ išrinktos Sigga, Beta ir Elín su daina „Með hækkandi sól“

Islandija šį vakarą tapo viena paskutiniųjų šalių, išrinkusių savo atstovą „Eurovizijoje“. Nacionalinės atrankos „Söngvakeppnin 2022“ finale triumfavo ir šalies garbę gegužės mėnesį Turine su kūriniu „Með hækkandi sól“ gins merginų trio Sigga, Beta ir Elín.

„Söngvakeppnin 2022“ finale dalyvavo penki pusfinalių etapą įveikę arba papildomą vietą organizatorių sprendimu gavę dalyviai. Balsavimas šį vakarą vyko dviem etapais – pirmiausiai dalyvius vertino komisija bei Islandijos žiūrovai, kurie išrinko du geriausius pasirodymus. Tuomet superfinale varžėsi dvi merginų grupės – „Reykjavíkurdætur“ bei Sigga, Beta ir Elín. Žiūrovų sprendimu konkurse nugalėjo ir bilietą į Turiną pelnė pastaroji trijulė, atlikusi „Með hækkandi sól“ – folk žanro dainą islandų kalba.

Islandija, kaip ir Lietuva, šiemet pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyks gegužės 10 dieną. Pernai islandams atstovavo atlikėjas Daði su kolektyvu „Gagnamagnið“, kuriems pavyko pasiekti 4 vietą – vieną aukščiausių rezultatų šalies istorijoje.

„Söngvakeppnin 2022“ nugalėtojų pasirodymas pusfinalyje:

Kūrinio studijinė versija:

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus