RTP nuotr.
AtrankosDalyviai

Portugalijos vėliavą į Turiną veš MARO su daina „Saudade, Saudade“

2022-ųjų „Eurovizijos“ atrankų sezoną užbaigia Portugalija. Vėlų kovo 12-osios vakarą įvyko „Festival da Canção“ finalas ir paaiškėjo, kad Portugalijai „Eurovizijoje“ atstovaus MARO su daina „Saudade, Saudade“.

YouTube player

„Festival da Canção“ finale pusė rezultatų buvo nulemti žiūrovų, o kita pusė – komisijos, sudarytos iš atstovų iš septynių statistinių Portugalijos regionų (Lisabonos, Šiaurės, Centrinės, Alentejo, Algarvės, Madeiros ir Azorų salų). Nugalėtoja MARO užtikrintai laimėjo ir žiūrovų, ir komisijos balsavimus. Įdomu tai, kad atlikėjai, užėmę antrą, trečią ir ketvirtą vietas, surinko tokį patį taškų skaičių 14, kas yra net dešimčia taškų mažiau nei nugalėtoja.

MARO yra 28-erių metų Portugalijos dainininkė, instrumentalistė ir kompozitorė. Ji nuo ketverių metų groja pianinu, būdama septyniolikos baigė konservatoriją. Kai jai buvo 11, pradėjo kurti muziką, o kiek vėliau gitara, dainavimas ir elektrinė bosinė gitara ėmė užimti vis svarbesnę dalį jos muzikinėje veikloje. 2014 metais ji pradėjo mokytis Berklio muzikos koledže Bostone. Baigusi mokslus ir tapusi profesionalia muzikante, ji apsigyveno Los Andžele, kur gyvena iki šiol. Šiuo metu ji koncertuoja kartu su anglų muzikantu Jacob Collier. 2018 metais ji išleido savo pirmąjį solinį, trijų dalių albumą – „MARO, Vol. 1“, „MARO, Vol. 2“ ir „MARO, Vol. 3“. Visos albumo dainos sudėliotos chronologine seka ir atliekamos portugališkai bei angliškai.

Dainos „Saudade, Saudade“ dominuojantis žodis – saudade – yra pakankamai specifinis terminas, kurį sunku išversti. Šiuo žodžiu yra apibūdinama gilios nostalgijos ir melancholijos būsena, kai žmogus stipriai ilgisi kažko, ką myli. Šis žodis gali apibūdinti tiek liūdną, tiek linksmą emociją. Tai dar galima apibūdinti kaip prisiminimą kažko iš praeities, ką norima vėl turėti ir patirti.

„Saudade, Saudade“ studijinė versija:

YouTube player

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus