SVT nuotr.
AtrankosDalyviai

„Melodifestivalen“ nugalėtoja tapo ir Švedijai „Eurovizijoje“ atstovaus Cornelia Jakobs

Šešias savaites trukęs Švedijos dainų konkursas „Melodifestivalen 2022“ šį vakarą pasiekė finišo tiesiąją. 12 į finalą Švedijos žiūrovų deleguotų atlikėjų varžėsi dėl teisės atstovauti šaliai Turine vyksiančioje „Eurovizijoje“. Įtempto balsavimo metu paaiškėjo, jog daugiausiai balų surinko ir į Italiją gegužę keliaus atlikėja Cornelia Jakobs su kūriniu „Hold Me Closer“.

Itin didelio populiarumo tiek Švedijoje, tiek užsienyje sulaukiantis „Melodifestivalen“ finalas vyko Stokholmo „Friends arenoje“. Jo dalyvius vertino komisijos nariai iš aštuonių šalių bei Švedijos žiūrovai. Užsienio komisija daugiausiai balų skyrė Corneliai Jakobs. 7 vietoje jų balsavime likęs Anders Bagge laimėjo žiūrovų balsavimą, tačiau to jam nepakako, kad pralenktų Cornelią Jakobs. Sudėjus balus pirmą vietą užėmė Cornelia Jakobs, antrą – Anders Bagge, trečią – grupė „Medina“.

Cornelia Jakobs nuo pat savo pasirodymo pirmojoje atrankos laidoje tapo didele gerbėjų bei lažybininkų favorite. Dainininkė, kuriai dabar 30 metų, savo karjerą pradėjo kaip merginų grupės „Love Generation“ narė. Su šia grupe ji dalyvavo „Melodifestivalen“ 2011 ir 2012 metais, tačiau joms finalo pasiekti nepavyko. Prieš kelis metus Cornelia Jakobs pradėjo savo solinę karjerą, o šiemet pasiekė šlovę gimtinėje sėkmingai sudalyvavusi „Melodifestivalen“ bei tapusi jo nugalėtoja.

Švedija šių metų „Eurovizijoje“ burtų keliu atsidūrė antrajame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 12 dieną. Ši šiaurės šalis gali pasigirti itin sėkminga dalyvavimo istorija – šešiomis pargalėmis bei itin dažnu buvimu viršutiniame penketuke pastarąjį dešimtmetį. Tiesa, pernai šalies atstovas Tusse „Eurovizijos“ finale užėmė tik 14 vietą – prasčiausią Švedijos rezultatą nuo 2010 metų, kai šalis sensacingai nepateko į konkurso finalą.

Švedijos atstovės pasirodymas „Melodifestivalen“:

„Hold Me Closer“ studijinė versija:

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus