Anna Bergendahl. SVT nuotr.
Atrankos

Pusfinalių rezultatų apžvalga: Švedija, Islandija ir Portugalija

Švedija: „Melodifestivalen“ pusfinalis

Šiemet Švedija šiek tiek pakeitė klasikinį savo atrankos formatą. Vietoj „antrojo šanso“ laidos, penktasis šou tapo pusfinaliu, kuriame pasirodė 8 atlikėjai, savo atrankinėse laidose užėmę 3-4 vietas. Įprastai, atlikėjai dėl vietos finale rungdavosi dvikovose, tačiau naujajame formate jie buvo suskirstyti į du pogrupius. Iš kiekvieno pogrupio bilietą į finalą laimėjo po du atlikėjus, kurie surinko daugiausiai žiūrovų balsų.

Iš „Melodifestivalen“ pusfinalio į finalą pateko:

Šie atlikėjai prisijungs prie dar aštuonių į finalą patekusių atlikėjų:

Kitą šeštadienį 21 valandą Lietuvos laiku prasidės „Melodifestivalen“ finalinis šou. Komentaruose pasidalinkite, kas yra jūsų favoritas!


Islandija: „Söngvakeppnin“ antrasis pusfinalis

Šiemet Islandijos atrankoje dalyvauja 10 dalyvių, suskirstytų į du pusfinalius. Šį savaitgalį įvyko antrasis pusfinalis, po kurio paaiškėjo visi atlikėjai, kurie susikaus finale kitą savaitę.

Iš antrojo pusfinalio į finalą pateko:

Po antrojo pusfinalio, taip pat buvo paskelbtas ir kūrinys, gavęs papildomą bilietą į finalą nuo komisijos – laimingaisiais tapo duetas Amarosis su kūriniu „Don’t you know“.

Šie trys atlikėjai kitą šeštadienį pasirodys finale kartu su Sigga, Beta & Elín bei Stefán Óli.


Portugalija: „Festival da Canção“ pirmasis pusfinalis

Pirmoji pusė Portugalijos atrankos dalyvių pristatė savo kūrinius. Penkis finalistus išrinko lygiavertis žiūrovų ir komisijos balsavimas.

Į finalą pateko:

Antrasis „Festival da Canção“ pusfinalis įvyks jau pirmadienį. Dar penki atlikėjai pateks į finalą, kuris įvyks kitą šeštadienį.


Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus