AtrankosDalyviai

Prancūzija pasirinko: į Turiną važiuos Alvan & Ahez su daina „Fulenn“

Kovo 6-osios vakarą įvyko Prancūzijos nacionalinė atranka „C’est vous qui décidez“, kurios metu paaiškėjo šalies atstovas 2022 metų „Eurovizijoje“ Turine. Laimingaisiais tapo Alvan & Ahez su daina „Fulenn“.

Balsavimas vyko dviem etapais. Iš pradžių žiūrovų balsavimu buvo nuspręsti 5 superfinalistai, ir vieną į superfinalą delegavo komisija. Superfinalistais tapo:

  • Marius – Les chansons d’amour
  • Alvan & Ahez – Fulenn
  • Eliott – La tempete
  • Pauline Chagne – Nuit Pauline
  • SOA – Seule
  • Cyprien Zeni – Ma familie

Tuomet balsavimas buvo atidarytas vėl, ir pusę rezultatų sprendė žiūrovai, o kitą pusę komisija. Nugalėtojai laimėjo ypač užtikrintai – užėmė pirmąją vietą tiek komisijos, tiek žiūrovų balsavimuose.

Transliacijos metu galėjome išvysti ir pernykštės šalies atstovės Barbaros Pravi, užėmusios antrąją vietą 2021-ųjų „Eurovizijoje“, pasirodymą. Kaip ir pernai, laidą vedė Stéphane Bern ir Laurence Boccolini. Laidos metu buvo išreiškiamas ir palaikymas Ukrainai, šiuo metu išgyvenančiai karą su Rusija – tam buvo skirtas laidos atidarymas, kai buvo paleista Armin van Buuren ir 2013-ųjų Ukrainos atstovės Zlatos Ognevich daina „Pray For Ukraine“, ir tuo metu buvo pristatomi dalyviai. Po visų pasirodymų, visi dalyviai atliko garsią „The Beatles“ dainą „Imagine“, o pasirodymo metu vyravo Ukrainos vėliavos spalvos.

Alvan yra daugialypis muzikantas, grojantis daugiausiai modernią elektroninę muziką, ir yra apšildęs atlikėjus kaip Petit Biscuit ir Ofenbach. Tuo tarpu Ahez yra merginų trio, kuris koncentruojasi į tradicinę, etninę Bretanės regiono muziką. Trio sudaro Marine, Sterenn D. ir Sterenn L. Visos merginos yra kilusios iš Bretanės ir susipažino mokykloje. Atlikėjų teigimu, jų „eurovizinė“ paraiška puikiai kombinuoja Alvan modernų ir Ahez tradicinį skambesius. „Fulenn“ yra įkvėpta Bretanės legendos apie jauną moterį, kuri išsilaisvina šokdama naktį laužo šviesoje.

Alvan & Ahez pasirodymas nacionalinėje atrankoje:

YouTube player

„Fulenn“ studijinė versija:

YouTube player

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus