Annos Marios Boshnakovos nuotr.
AtrankosDalyviai

Vokietijai 2022-ųjų „Eurovizijoje“ atstovaus Malik Harris su daina „Rockstars“

Kovo 4-osios vakarą įvyko Vokietijos nacionalinė atranka „Germany 12 Points“, kurios metu pasirodė  atlikėjai. Visiems atlikus savo kūrinius, paaiškėjo, kad daugiausiai palaikymo sulaukė ir šaliai gegužę Turine atstovaus Malik Harris su daina „Rockstars“.

Pusę rezultatų sudarė internetinis radijo stočių balsavimas, kuris tęsėsi nuo vasario 28 dienos, o kitą pusę – žiūrovų balsavimas skambučiais bei trumposiomis žinutėmis. Nors radijo stočių balsavimą užtikrintai laimėjo Mael & Jonas, atlikę dainą „I Swear to God“, žiūrovų balsavime triumfavo būtent Malik Harris ir užėmė pirmą vietą.

Vienu svarbiausių vakaro momentų tapo 2016 metų „Eurovizijos“ nugalėtojos ukrainietės Jamalos pasirodymas. Primename, kad šiuo metu atlikėja dėl karo Ukrainoje paliko savo šalį. Pasirodymo metu ji sunkiai valdė emocijas, kylančias dėl dabartinės situacijos, ir studijoje buvusių žmonių reakcija į jos pasirodymą buvo audringa.

Renginio metu išvydome ir 2014 metų „Eurovizijos“ nugalėtoją Conchitą Wurst bei 2006-aisiais Vokietijai atstovavusios grupės „Texas Lightning“ lyderę Jane Comeford. Laidos vedėja Barbara Schöneberger ne tik vedė laidą, tačiau prisidėjo ir prie muzikinių pasirodymų.

24-erių metų amžiaus Malik Harris yra pusiau vokietis, pusiau amerikietis. Jis šiuo metu gyvena netoli Miuncheno. Jo teigimu, nėra lengva apibūdinti savo paties muziką, bet ji yra  įvairi, jam patinka išbandyti naujus dalykus, maišyti įvairius žanrus. Įdomu tai, kad jam labai rūpi fonetinis skambesys dainose. Pavyzdžiui, jam rūpi ne tik, kad rimuotųsi eilučių pabaigos, bet ir visos eilutės. Kiekvienas garsas, jo teigimu, turi tam tikrą fonetinę reikšmę, tad neretai vieną žodį būtų sudėtinga pakeisti kitu, kad tai skambėtų taip pat gerai. Taip pat jis nemėgsta taisyklių, tai paaiškina ir dainos „Rockstars“ struktūrą – pop daina su gana netikėtais repo intarpais. Malik teigia, kad būtent ši daina ir buvo priežastis dalyvauti „Eurovizijoje“ – jis šia daina labai tiki ir mano, jog tai nėra eilinė daina, kokias Vokietija dažnai siunčia į šį konkursą, tad nėra priežasčių nepabandyti.

Malik Harris pasirodymas nacionalinėje atrankoje:

YouTube player

„Rockstars“ vaizdo klipas:

YouTube player

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus