SBS nuotr.
AtrankosDalyviai

Australija į „Euroviziją“ deleguoja Sheldon Riley ir „Not the Same“

Šiandien tolimojoje Australijoje buvo surengtas po metų pertraukos sugrįžęs nacionalinis „Eurovizijos“ finalas „Australia Decides 2022“. 11 atlikėjų varžėsi dėl teisės gegužę keliauti į Turiną bei atstovauti šaliai „Eurovizijoje“. Renginio pabaigoje paskelbtas nugalėtojas – dramatišką baladę „Not the Same“ atlikęs Sheldon Riley.

Konkurso dalyvius vertino penkių narių komisija bei Australijos žiūrovai. Komisijos balsavime 1 balo persvara nugalėjo Jaguar Jonze, o žiūrovai daugiausiai taškų skyrė roko grupei Voyager, tačiau sudėjus balus triumfavo Sheldon Riley, užėmęs antrą vietą abiejuose balsavimuose.

Sheldon Riley Australijoje išgarsėjo 2018 metais, kai dalyvavo televizijos projekte „The Voice“. Vaikinas pelnė publikos dėmesį ir simpatijas tamsiu ir kinematografišku pop skambesiu, išskirtiniu įvaizdžiu ir ekspresyviais pasirodymais scenoje. Projekte Sheldon Riley tapo atlikėjo Boy George komandos nariu, o konkurso finale užėmė 3 vietą.

Australijos atrankos nugalėtojas pasirodys antrame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną. Australija „Eurovizijoje“ netikėtai debiutavo 2015 metais ir pradėjo dalyvavimą itin aukštais rezultatais. Deja, 2020 metų atranką laimėjusi ir pernai uždarai išrinkta Montaigne negalėjo iš Australijos atvykti į Roterdamą, todėl pusfinalio transliacijos metu buvo rodomas Australijoje įrašytas jos pasirodymas, ir šaliai pirmą kartą nepavyko įveikti pusfinalio barjero.

Australijos atstovo pasirodymas nacionaliniame finale:

Dainos studijinė versija:

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus