Live Nation nuotr.
AtrankosEurodiena.lt

Redaktorių verdiktas: ilgai lauktas Suomijos finalas

Šį savaitgalį bus aišku, kas atstovaus Suomijai Turine. Jau daugiau nei prieš mėnesį paskelbus šių metų „Uuden Musiikin Kilpailu“ atrankos dainas, „Eurovizijos“ gerbėjai turėjo nemažai laiko reikšti nuomonę socialiniuose tinkluose, nepailstant klausyti bei įtraukti labiausiai mėgstamus kūrinius į asmeninius grojaraščius.

Ryškiu favoritu yra laikoma roko grupė „The Rasmus“. Ką apie „Jezebel“ ir kitas paraiškas mano Eurodiena.lt redaktoriai, skaitykite žemiau. Jei negirdėjote, 7 Suomijos finalo dainas išgirskite čia.

Kristina:

Porą metų iš eilės buvau nusivylusi „UMK“ kūrinių kokybe, bet šiemet labai didžiuojuosi Suomija. Visą „UMK 2022“ grojaraštį galiu perklausyti neperjungdama nei vienos dainos. Manau, kad Suomija atrado tobulą kūrinių įvairovės ir kokybės aukso viduriuką. Kol kas, tai yra mano mėgstamiausia sezono atranka. Kaip roko muzikos mėgeja, šeštadienį labiausiai palaikysiu Cyan Kicks ir The Rasmus, bet mano absoliuti „guilty pleasure“ yra Bess! Tikiuosi, jog vėl atsidarius klubams Suomijoje, „Ram Pam Pam“ bus įtraukta į vakaro grojaraštį!💃

Kristinos trejetukas:

  1. Cyan Kicks
  2. The Rasmus
  3. Olivera

Justas:

Šiųmetė Suomijos atranka neblogai atspindi visą atrankų sezoną – nemažai vidutiniškai stiprių dainų, bet nėra tos vienos, kuri ryškiai išsiskirtų ir nekeltų abejonių dėl pergalės atrankoje. Neblogai įvertinčiau keturias iš septynių šios atrankos dainų, o neužtikrintai, bet savo favorite Suomijoje laikau Bess su daina „Ram pam pam“. Smagus suomiškas kūrinys, kiek primenantis prieš kelis metus atrankoje skambėjusią ir mano širdį užkariavusią „Cicciolina“.

Nedaug nuo Bess atsilieka Olivera su „Thank God I’m an Atheist“. Būtent šių dviejų dainų pergale džiaugčiausi labiausiai, tačiau kaip suprantu intrigos šių metų „UMK“ daug nebus, o patys suomiai nekantrauja Turine išgirsti „The Rasmus“ dainą „Jezebel“. Nors tokio stiliaus muziką dažnai mėgstu, šis kūrinys tiesiog nespinduliuoja jokia energija ir skamba kaip klišių kratinys, kurį atlieka seniai visų pamiršta grupė, vėl norinti priminti apie save. Tikiuosi, kad Suomija nustebins ir pasirinks kitą dainą.

Justo trejetukas:

  1. Bess
  2. Olivera
  3. Cyan Kicks

Austėja:

Manau, kad visos Suomijos atrankos dainos daugiau ar mažiau kokybiškos, tik nebūtinai mano skonio. Tačiau tik viena daina erzina, kitos skamba, mano nuomone, neblogai. Trys dainos yra tiesiog nuostabios, dažnai klausomos – „Thank God I’m An Atheist”, „Sun Numero” ir „Ram Pam Pam”. Būčiau labai laiminga, kad viena jų laimėtų. Tikiuosi netikėtumų, kadangi akivaizdūs lyderiai, anot lažybininkų, yra grupė The Rasmus, nors aš manau, kad jie taip gerai vertinami iš esmės dėl savo veiklos praeityje, o ne dėl šiųmetines paraiškos. Kaip ten bebūtų, ačiū Suomijai už galimybę pasipildyti grojaraštį puikiomis dainomis.

Austėjos trejetukas:

  1. Olivera
  2. Younghearted
  3. Bess

Benas:

Suomija šiemet turi, kuo pasigirti. 2022-ųjų „Uuden Musiikin Kilpailu“ drąsiai galima vadinti viena stipriausių šio „Eurovizijos“ sezono atrankų. Į konkurso finalą atrinktos aukštos kokybės, modernios ir pakankamai skirtingos dainos, puikiai reprezentuojančios šiuolaikinę Suomijos populiariąją muziką. Visoms septynioms paraiškoms išleisti aukštos kokybės vaizdo klipai tik dar labiau verčia nekantrauti prieš „UMK“ finalą, kuris, nė neabejoju, bus įspūdingas. Ne vienos šalies delegacijos galėtų nuvykti į Helsinkį pasisemti iš transliuotojo YLE patarimų, kaip organizuoti sėkmingą atranką.

Mano asmeninės simpatijos šiame stipriame finale atitenka trijulei „Younghearted“ bei jų suomiškam kūriniui „Sun numero“. Man labai patinka šios grupės sugebėjimas derinti indie pop ir country muzikos skambesį su švelniais roko elementais dainos pabaigoje. Tai nostalgijos, lengvos melancholijos pripildyta daina, kuri visas tris minutes labai gražiai progresuoja, kol kulminacijoje išsprogsta tarsi gėlės žiedlapis pavasarį. Suomių kalba šioje dainoje labai tinka ir prideda tikrumo, nuoširdumo bei savitumo.

Mano trejetuke taip pat įsitvirtina atlikėja Olivera su jautria, bet ir lengvai bauginančio keistumo turinčia balade „Thank God I’m an Atheist“ bei vis dar parako nestokojantys Suomijos roko legendos „The Rasmus“, kurių kūrinį „Jezebel“ man buvo sunku išmesti iš savo galvos pastarąjį mėnesį. Likę dainos, nors ir ne mano skonio, bet taip pat lengvai ir maloniai klausėsi. Manau, kad Suomija „Eurovizijoje“ eina teisingu keliu.

Beno trejetukas:

  1. Younghearted
  2. Olivera
  3. The Rasmus

Dar trijų redaktorių nuomonė išreikšta kartu ir bendrame vaizdo įraše mūsų youtube paskyroje. Įvertinkite! Ar sutapo nuomonė?

YouTube player

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis SpotifyApple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nuomonė
Nuomonė
prieš 2 metus

Šlyštūs tie suomiai, jokio grožio, kažkokie iškrypėliai.