Jan Bogacz/TVP nuotr.
AtrankosDalyviai

Lenkija apsisprendė: šalis į „Euroviziją“ siunčia Krystian Ochman su daina „River“

Šį vakarą Lenkijoje vyko nacionalinis finalas „Tu bije serce Europyę“, kuriame 10 dalyvių kovojo dėl kelialapio į Turiną. Po dviejų balsavimo etapų nugalėtoju tapo Krystian Ochman, kuris šalies garbę Italijoje gins su kūriniu „River“.

Pirmame balsavimo etape šį vakarą komisija ir žiūrovai išrinko tris superfinalo dalyvius. Tuomet balsavimas prasidėjo iš naujo, ir tokia pačia sistema iš šių trijų paraiškų buvo išrinktas Lenkijos atstovas. Juo tampa išankstiniu favoritu daugelio įvardytas Krystian Ochman su dramatiška vidutinio tempo daina „River“, superfinale surinkusia 51% balsų. Antroje vietoje liko jo didžiausia konkurente laikyta Daria, o trečioje – kolektyvas „Unmute“.

Krystian Ochman gimė ir užaugo JAV, lenkų tėvų šeimoje. 2020 metais jis sulaukė didžiulio populiarumo Lenkijoje kai dalyvavo projekte „Lenkijos balsas“, kur jo mokytoju tapo 2016 metais Lenkijai „Eurovizijoje“ atstovavęs ir itin didelio žiūrovų palaikymo sulaukęs Michał Szpak. Krystian Ochman projektą laimėjo, o po pergalės sekę jo singlai buvo šiltai priimti šalies klausytojų.

Lenkija dalyvaus antrame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną. Šalis 1994-ųjų konkurse debiutavo įspūdingai ir užėmė 2 vietą, tačiau nuo to laiko rezultatai blankoki, o paskutinį kartą į finalą pavyko patekti 2017 metais.

Lenkijos atrankos nugalėtojo pasirodymas finale:

Dainos vaizdo klipas:

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus