Francescos Montinaro nuotr.
Organizavimas

Atskleistas 2022 m. „Eurovizijos“ scenos dizainas

Italijos transliuotojas RAI, rengiantis šių metų „Euroviziją“ Turine pristatė, kaip gegužę atrodys scena, kurioje savo dainas atliks 41-os šalies atstovas.

Dizainas pavadintas „The Sun Within“ – „Saulė viduje“. Scenos akcentu taps jos viduryje pastatyta į Saulę panaši konstrukcija, kuri renginio metu galės judėti ir suktis. Sceną apjuos vanduo ir žalias itališkas sodas. Pasak scenos kūrėjos Francescos Montinaro, scena taps tarsi Apeninų pusiasalio atvaizdu – ją apsupsiantis vanduo reprezentuotuos jūras, kurios supa pačią Italiją.

Dizaino kūrėja sako, kad sceną įkvėpė itališkas charakteris: „Kinetinė saulė, šviesos triukų ir įspūdingo judėjimo šaltinis, užvaldo sceną ir pristato itališką požiūrį: visada judrūs, maištingi, kūrybingi, svetingi, aistringi, intuityvūs. Mes esame tie, turintys saulę savo viduje, ir tai yra mūsų būdas būti šiame pasaulyje“.

Francescos Montinaro nuotr.

Scena užims didelę dalį arenos ploto, o atlikėjų ryšys su scena nenutrūks ir pasibaigus pasirodymui – likusią šou dalį jie praleis žaliajame kambaryje, kuris virs vešliu itališku sodu, kur augmenija susimaišys su šviesos spinduliais. RAI džiaugiasi, kad scena yra ir klasikinė, ir moderni vienu metu.

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis SpotifyApple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus