AtrankosEurodiena.lt

Redaktorių verdiktas: kas nugalės Norvegijoje?

Vienas iš šešių finalų šį superšeštadienį vyks Norvegijoje, Fornebu. Redaktoriai pernai „Melodi Grand Prix“ titulavo geriausia atrankų sezono laida Europoje, tad ir šiemet apžvelgėme 60-ąją muzikos šventę Šiaurėje.

Finale dalyvaus 5 atlikėjai, NRK sprendimu deleguoti be kovos, bei dar 5 pusfinalių ir antro šanso laidos nugalėtojai. Kuri daina atstovaus Norvegijai Turine? Susipažinkite su mūsų favoritais!

Austėja:

Norvegijos atrankos finalas jau antrus metus iš eilės, mano nuomone, susiduria su ta pačia problema – pusfinaliuose liko dainų ir pasirodymų, kur kas geresnių nei atrinktos. Pavyzdžiui, „Ecstasy“ arba „Skar i hjertet“. Taip pat nesuprantu, kodėl kai kurie automatiniai finalistai buvo pasirinkti būtent tie. Kita vertus, kaip ir pernai, nepaisant šių problemų, galiausiai finalas yra gana stiprus, yra iš ko rinktis. Mano favoritė yra Elsie Bay su daina „Death Of Us“ – baladė apie nelaimingą meilę, tačiau dainos žodžiai vis tiek skamba moderniai, naujoviškai ir nenuvalkiotai, be to, daina yra labai melodinga, o atlikėja puikiai dainuoja. Teigiamai nuteiktų ir grupės „Subwoolfer“, atliekančių nuotaikingą dainą „Give That Wolf A Banana“, pergalė. Tai ne tik puikiai nuteikianti daina, tačiau ir labai gerai apgalvota, turinti daug galimų paslėptų žinučių, o grupės paslaptingumas irgi patraukia dėmesį. Yra ir daugiau dainų, kurių pergalės atveju būčiau daugiau ar mažiau patenkinta.

Kalbant apie organizaciją, kaip ir būdinga skandinavams, reikia pagirti kamerų darbą, garso kokybę, vizualizacijų pasirodymuose kokybę. Manau, kad formatas, kuomet yra organizuojamos dvikovos, yra labai parankus norint išlaikyti intrigą ir sukurti kuo įdomesnį šou. Kita vertus, tai yra viena iš priežasčių, kodėl ne visada verčiausios paraiškos atsiduria finale. O tai, kad pusė finalo dalyvių pasirenkami automatiškai, siūlyčiau keisti, kadangi jau trečius metus didelė automatinių finalistų dalis labai abejotina. Kad ir kaip bebūtų, manau, kad norvegai šiais metais yra puikiai pasiruošę „Eurovizijai“ ir galės pakovoti dėl aukštų pozicijų.

Austėjos finalo trejetukas:

  1. Elsie Bay
  2. „Subwoolfer“
  3. Maria Mohn
YouTube player

Kristina:

Jau ne pirmus metus Norvegijos finalas (ir apskritai atranka) yra visa galva aukščiau už daugumos kitų šalių. Šiemet MGP finale nėra nei vienos dainos, kurią tiesiog privalėčiau praleisti. Na, galbūt tik „Queen Bees“. MGP finalas yra kupinas kokybiškos įvairovės, tad man sunku išskirti vieną favoritą. Labiausiai, ko gero, palaikysiu geltongalvius vilkus „Subwoolfer“ bei Elsie Bay su Oda Gondrosen.

Kristinos finalo trejetukas:

  1. „Subwoolfer“
  2. Oda Gondrosen
  3. Elsie Bay
YouTube player

Benas:

Šiemet Norvegija mane stebina. Visus „Melodi Grand Prix“ pusfinalius ir „paskutinio šanso“ etapą laimėjo man labiausiai patikusios dainos. Neįtikėtina! Taigi, nors bendras atrankos lygis lyginant su pernai šiek tiek nuvylė, finalas mano skoniui bus išties geras ir juo mėgausiuosi. Tiesa, man sunku suprasti transliuotojo pasirinkimą deleguoti kai kurias dainas tiesiai į konkurso finalą. Mano nuomone, kelios jų buvo visiškai to nevertos. Yra ir pora dainų, kurios būtų ryškios bendrame Europos kontekste ir turėtų galimybę pasiekti neblogų rezultatų. Visgi, ar yra Norvegijos finale būsimas „Eurovizijos“ nugalėtojas? Nemanau. Turbūt mažai ką nustebinsiu savo favorite įvardydamas atlikėją Elsie Bay su daina „Death of Us“. Jai skiriu didžiausius komplimentus už dainos modernumą, galingą orkestro skambesį, šiaurietišką melancholiją ir nušlifuotą dainos kokybę. Tiesa, nesu labai didelis būtent tokio vokalo gerbėjas. Mano nuomone, šiai dainai jis yra kiek per švelnus ir per aukštas. Stebint pusfinalio pasirodymą man patiko sprendimas pasirodyti scenoje su orkestru be muzikantų – manau, kad tai gražiai atspindi dainos prasmę, tuštumos jausmą. Nepaisant to, mane aplankė jausmas, kad kažko trūksta iki tobulybės — daugiau jėgos vokale, gilesnio dainos išjautimo, stipresnių emocijų ir galbūt ryškesnių vizualinių elementų. Ko gero, kova vyks tarp mano minėtos Elsie Bay ir paslaptingųjų „bananvilkių“ dueto „Subwoolfer“. Tačiau negaliu nepaminėti ir Sofie Fjellvang baladės „Made of Glass“. Manau, kad tai taip pat labai kokybiška ir idealiai atlikta daina, kuri šeštadienį gali pateikti staigmeną!

Beno finalo trejetukas:

  1. Elsie Bay
  2. Sofie Fjellvang
  3. Oda Gondrosen
YouTube player

Tautvydas:

Pradėsiu nuo to, jog praeitais metais „Melodi Grand Prix“ buvo mano mėgstamiausia atranka, mano grojaraštyje atsidūrė daugiau nei pusė atrankos dainų, o Tix „Fallen Angel“ buvo ir viena iš didžiausių favoričių „Eurovizijoje“. Galbūt dėl šių priežasčių esu šiek tiek nusivylęs šiųmetine atranka. Visgi, šeštadienį vyksiančiame finale galima atrasti iš ties neblogų dainų. Pagrindinė kova, mano nuomone, turėtų vykti tarp Elsie Bay ir „Subwoolfer“. Šie atlikėjai yra ir mano favoritai — „Death Of Us“, kurią atlieka Elsie Bay yra lyrinė dramatiška, gal net kažkiek mistiška daina, kuri mane įtraukė nuo pirmojo pasiklausymo. „Subwoolfer“ į „Euroviziją“ atneštų linksmą ir skoningą pasirodymą, žinoma, įdomumo prideda ir tai, jog atlikėjai kol kas dar neatskleidė savo tapatybių. Visgi, tikiuosi, jog Elsie Bay kiek pakeis savo pasirodymą ir iškovos norvegų simpatijas.

Tautvydo finalo trejetukas:

  1. Elsie Bay
  2. Farida
  3. „Subwoolfer“
YouTube player

Justas:

 

Šioje atrankoje mane labiausiai sužavėjo paslaptingieji „Subwoolfer“. Nors paklausęs dainas dar dvejojau, ar jie, ar visgi Elsie Bay turi geriausią dainą, išvydęs visus pasirodymus nebeturiu jokių abejonių, kas yra mano atrankos favoritas. Nenustebčiau, jei laimėjusi atranką ši daina užkariautų socialinius tinklus, o artėjant gegužei apie juos vis dažniau kalbėtų užsienio šalių žiniasklaida. „Give That Wolf a Banana“ gal ir nelaimėtų „Eurovizijos“, tačiau turi daug potencialo tapti labai populiaria daina Europoje. Taip pat norėčiau pagirti ir tris merginas, kurių puikios dainos užsitarnavo vietą mano grojaraštyje ir kurių pasirodymų lauksiu – Elsie Bay, Sofie Fjellvang ir Oda Gondrosen. Laukia šaunus finalas!

Justo finalo trejetukas:

  1. „Subwoolfer“
  2. Elsie Bay
  3. Sofie Fjellvang
YouTube player

YouTube player

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nuomonė
Nuomonė
prieš 2 metus

„Subwoolfer“ dainos muzika primena vienos Netos dainos muziką.