E. Blaževič/LRT nuotr.
AtrankosDalyviai

Europoje suskambės lietuvių kalba – į Turiną keliauja Monika Liu!

Šį vakarą, vasario 12 dieną, finišo tiesiąją pasiekė šešias savaites trukusi Lietuvos nacionalinė „Eurovizijos“ atranka „Pabandom iš naujo“. Komisija ir žiūrovai priėmė sprendimą – Lietuvai Turine atstovaus Monika Liu su kūriniu „Sentimentai“.

LRT eteryje šeštadienio vakarą pasirodė atrankinių laidų ir pusfinalių barjerą įveikę aštuoni atlikėjai bei grupės. Juos vertino septynių asmenų komisija bei Lietuvos žiūrovai. Vieningu jų sprendimu balsavime pirmą vietą užėmė ankstesnėse laidose lydere buvusi bei daugelio prognozuota favoritė Monikai Liu bei jos lietuviška, nostalgiškų retro skambesių kupina daina „Sentimentai“. Antroje vietoje liko lengvo roko kūrinį atlikusi Augustė Vedrickaitė, o trečioje –  ekstravagantišku įvaizdžiu bei pasirodymu šokiravusi Lolita Zero.

Išsami finalo rezultatų lentelė:

Nr. Atlikėjas Daina Komisija Žiūrovai Iš viso Vieta
Balai Taškai Balsai Taškai
1 Lolita Zero „Not Your Mother“ 57 8 20929 10 18 3
2 Ieva Zasimauskaitė „I’ll Be There“ 33 4 729 3 7 7
3 Rūta Loop „Call Me from the Cold“ 51 7 1830 7 14 4
4 Gebrasy „Into Your Arms“ 42 6 1404 6 12 5
5 Justė Kraujelytė „How to Get My Life Back“ 37 5 1164 5 10 6
6 „Queens of Roses“ „Washing Machine“ 21 3 1108 4 7 8
7 Monika Liu „Sentimentai“ 84 12 23604 12 24 1
8 Augustė Vedrickaitė „Before You’re 6ft Under“ 60 10 4147 8 18 2

Monika Liu – gerai Lietuvos žiūrovams pažįstamas veidas. Ankstyvaisiais savo karjeros metais ji studijavo JAV, vėliau gyveno ir kūrė Londone, leido įvairių žanrų muziką, dirbo su garsiais Lietuvos atlikėjais kaip Mario Basanov ir SEL. Prieš kelis metus Monika Liu pradėjo aktyvią veiklą gimtojoje Lietuvoje, buvo projektų „Lietuvos balsas“ bei „Kaukės“ teisėja, išleido didelio populiarumo sulaukusių įrašų lietuvių kalba, tarp kurių ir didžiausias iki šiol atlikėjos hitas „Berniukai trumpais šortais“. Tarpukario Lietuvos estradą primenantį, bet kokybiškai ir moderniai perteiktą retro skambesį atlikėja nusprendė atsinešti ir į „Pabandom iš naujo“ sceną. Rizika pasiteisino – „Sentimentai“ laimėjo atranką, ir su šia daina Monika Liu gins Lietuvos garbę Italijoje.

Tai pirmas kartas nuo 1999 metų, kai Lietuvai atstovaus daina, atliekama vien tik lietuvių kalba. Įdomu ir tai, kad Monikos Liu daina jau yra skambėjusi didžiojoje „Eurovizijoje“ – 2015 metais ji buvo viena iš Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos kūrinio „This Time“ autorių.

Lietuvos atstovė pasirodys pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio pirmoje dalyje gegužės 10 dieną. Kartu su dar 17-os šalių atstovais ji varžysis dėl 10 bilietų į konkurso finalą, kuris vyks gegužės 14 dieną.

2022 metų „Pabandom iš naujo!“ nugalėtojos pasirodymas:

Kaip vertinate šių metų Lietuvos pasirinkimą? Ar Monika Liu buvo ir Jūsų favoritė? Ar pasiteisins rizika į „Euroviziją“ siųsti išskirtinio retro skambesio dainą lietuvių kalba?

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus