E. Blaževič/LRT nuotr.
Fanai

Po padidinamuoju stiklu – Lolita Zero su kūriniu „Not Your Mother“

Atgaiviname tradiciją ir apklausiame dvylika užsienio „eurovizinių“ ir muzikos internetinių portalų redaktorių apie Lietuvos atrankos „Pabandom iš naujo 2022“ finalininkų paraiškas. Tai yra septintas šio ciklo straipsnis, kuriame pateikta nuoširdi žurnalistų nuomonė apie lietuvių atlikėjus, jų kūrinius ir šansus „Eurovizijos“ dainų konkurse. Taip pat jau šiandien paaiškės, kurio dalyvio paraišką spaudos atstovai vertina palankiausiai.

Kviečiame sužinoti, ką užsieniečiai galvoja apie ekstravagancijos įsikūnijimą – Lolitą Zero:

YouTube player

Joe Sansom (Jungtinė Karalystė)

„Not Your Mother“ tikrai išsiskiria iš likusių lietuvių atrankos dainų – vizualiai, muzikaliai ir savo žinute. Tikiuosi, kad žiūrovai įveiks pirmąjį šokiruojantį įspūdį ir supras, kad čia slypi aukšta produkcijos kokybė ir meninis indėlis. Aranžuotė yra labai „skani“, elektroninės muzikos kūrinys man primena „The Knife“. Ir Lolita tikrai labai patobulėjo nuo „Get Frighten“ laikų. Puiku!

9/10


Dayana Atazhanova (Rusija)

Turiu silpnybę elektropopui nacionalinėse atrankose. Ne išimtis ir ši paraiška! Dainos kulminacija yra didžiulis sprogimas, scenografija taip pat nenuvilianti – primena suomių dalyvių „Club La Persé“ (UMK’17) drąsą. Manau, kad tam tikros įtakos skambesiui turėjo ir „The Roop“. Man tikrai patinka ši paraiška, tačiau kaip Lolitai Zero pasisektų „Eurovizijoje“? Bijau, kad jos lauktų Conan Osiris baigtis. 

9/10


Sara Carmen (Italija)

Tik vienas žodis – psichodelika. Tai be abejonių yra vienas iš išskirtiniausių pasirodymų šių metų atrankoje. Įmantrus kūrinys, keičiantis mąstymą. Tačiau nesu tikra, ar norėčiau išgirsti jį „Eurovizijoje“. 

5/10


Adrián Valiente Magán (Ispanija)

Jeigu Lietuva siekia dėmesio, kaip 2014 metais, Lolita padės pasiekti šį tikslą. „O DIEVE!“ – tai viskas, ką galiu pasakyti, peržiūrėjęs Lolitos pasirodymą. Tai įstringa atmintyje, mylėsite arba nekęsite jos, tačiau aišku  – Lolita nepalieka abejingų. Scenografija yra stipriausia vieta, pats kūrinys atrodo iš pradžių nepateisina jūsų lūkesčių, o vėliau tas choatiškumas užkabina. „Not Your Mother“ seka „The Roop“ tendencijos pėdomis, tačiau nesu tikras, ar komisija tai įvertins. Tikiu, kad Lolita galėtų nuvesti Lietuvą iki „Eurovizijos“ finalo, tačiau sunku įvertinti kaip į tai reaguotų ir žiūrovai. Vis dėlto, kažkas šiame pasirodyme yra. 

7/10


Michael Outerson (Jungtinė Karalystė)

Nepaisant to, kad į šį pasirodymą galima žiūrėti kaip į pokštą, tai yra dar viena „Eurovizijos“ verta paraiška. Labai originalu, scenografija puiki. O dar daugiau pritariančiųjų balsų galėtų sustiprinti bendrą įspūdį. 

7/10


Aleksandra Wąsek (Lenkija)

Lolita Zero – įveikė ilga kelią nuo pasirodymo-pokšto iki tikro artistiško šou. Aš ir mano draugai einame iš proto dėl jos dainos ir sceninės prezentacijos. Tikrai neliktų nepastebėta „Eurovizijoje“. 

10/10


Fábio Alexandre (Portugalija)

Ši daina yra hipnotizuojanti. Mes anksčiau nieko tokio „Eurovizijos“ scenoje nematėme. Atvirai, manau, kad ši daina konkurso nelaimėtų, tačiau tikrai išsiskirtų. Myliu estetiką, tačiau bijau, kad kostiumas šiek tiek užgožia atlikėją. Taip neturėtų būti, tad reikėtų dar padirbėti prieš „Euroviziją“.

6/10


Kyriakos Tsinivits (Australija)

Lolita pristato spektaklį, atklydusį iš kitos visatos. „Not Your Mother“ yra mano mėgstamiausia, o Lolita atrodo ikoniškai, turi nuostabų pasirodymą scenoje. Ji tiesiog privalo dalyvauti „Eurovizijoje“! Dainoje nėra daug vietos vokalui, tačiau instrumentinė dalis skamba labai prabangiai, o atlikėjos stilius mane pribloškė! Keliaukime į Lolitos planetą!

10/10


Nick van Lith (Nyderlandai)

Ką? Ką aš ką tik pažiūrėjau? Jeigu Lietuva tai išrinktų, neabejotinai priverstų Europą prabilti. Muzikine prasme čia nėra nieko ypatingo, kas galėtų sudominti. Ryški yra pati Lolita. Man prireiks daugiau laiko, kad atsigaučiau!

3/10


Ben Robertsson (Jungtinė Karalystė)

Pastebėjau kelias šaunias akimirkas per tris minutes, nežinau ar to pakanka. Mes jau matėme Lolitą Zero anksčiau, todėl žinojome, ko tikėtis. Norėčiau tai pamatyti Euroklubo šokių aikštelėje, tačiau bijau, kad daina priverstų daugelį palikti šokių aikštelę. 

5/10


Julian Novak (Ukraina)

Tai kažkas visiškai naujo. Garsas. Balsas. Įvaizdis. Viskas taip susidėliota, kad negali nei sekundei atitraukti akių. Dainos skambesys nėra įprastas konkursui, tačiau jis pataikė į dešimtuką! Tai tikrai geriausias variantas, leisiantis atkreipti „Eurovizijos“ gerbėjų dėmesį į Lietuvą. Atlikėjui linkiu šiek tiek padirbėti su judesiais, šiuo metu jie atrodo sukaustyti, taip pat reikėtų patobulinti aprangą. 

10/10


Timothy John (Filipinai)

Mano protas įsako man nustoti stebėti šį pasirodymą, tačiau akys nesiliauja. Lolitai puikiai sekasi atkreipti į save dėmesį ir jeigu ši paraiška pateks į „Euroviziją“, žmonės nenustos apie ją šnekėti. 

5/10


Žurnalistų vertinimų vidurkis: 7,2

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus