E. Blaževič/LRT nuotr.
Fanai

Žurnalistai komentuoja Rūtos Loop paraišką „Call Me From The Cold“

Dvylika užsienio „eurovizinių“ ir muzikos internetinių portalų redaktorių pasisakė apie Lietuvos atrankos „Pabandom iš naujo 2022“ finalininkus. Jūsų laukia aštuoni straipsniai, kuriuose bus pateikta nuoširdi žurnalistų nuomonė apie lietuvių atlikėjus, jų kūrinius ir šansus „Eurovizijos“ dainų konkurse. Galiausiai penktadienį paaiškės, kurio dalyvio paraišką spaudos atstovai šiemet vertina palankiausiai.

Šį kartą redaktoriai vertina Rūtos Loop „Call Me From The Cold“:

YouTube player

Joe Sansom (Jungtinė Karalystė)

Dievinu Rūtą Loop, ji buvo mano mėgstamiausia dalyvė 2020 metais, net lenkė „The Roop“. Šiemet mergina grįžo su šiek tiek kitokiu kūriniu ir parodo savo kaip menininkės universalumą. Subtilus gražus vokalas, stulbinanti scenografija – viskas dera. Rūtos balsas man primena mano mėgstamą švedų dainininkę Noonie Bao. Labai tikiuosi, kad šiemet nepasisekus, Rūta ir toliau tyrinės savo vokalo spalvas ir galimybes. 

9/10


Dayana Atazhanova (Rusija)

Įspūdis apie dainą gerėja po kiekvieno klausymosi. Švelnutėlis Rūtos balsas apgaubia šią dainą. Vaizdai yra aukščiausios klasės, manau, kad jie yra meniški ir autentiški. Bet ar Lietuvos publika pasiruošusi siųsti Rūtą į „Euroviziją“?

9/10


Sara Carmen (Italija)

Labai įtaigus pasirodymas, o scenografija padeda perteikti kūrinio emocijas. Tai tikrai miela ir subtili daina, atliekama švelnaus balso. Tik pašalinčiau tą dalį, kurioje Rūta sukinėja savo platformą, nes tai atrodo šiek tiek nepatogiai. 

7/10


Adrián Valiente Magán (Ispanija)

Puiki paraiška! Net nežinau nuo ko pradėti. Tai nėra klasikinė „eurovizinė“ pop baladė, tad konkurse tikrai atkreiptų publikos dėmesį. Čia yra daug įdomių elementų: Rūtos choreografija, vaidybos įgūdžiai, puikūs vaizdai ir sceniniai elementai, naudojami atvaizduoti kūrinio istoriją ir pabrėžti gilų skambesį. Tai paliečianti ir organiška daina. Manau, kad dainininkės pagrindinis ginklas yra mistiškumas ir paslaptingumas. Rūta tikrai yra viena iš pagrindinių kandidačių į atrankos trofėjų. Pasirodymas yra sudėliotas be priekaištų ir neleidžia nuobodžiauti. „Call Me From The Cold“ yra pasiruošusi parodyti tikrą klasę „Pabandom iš naujo“ atrankoje, o vėliau ir pačioje „Eurovizijoje“!

9/10


Michael Outerson (Jungtinė Karalystė)

Dar vienas puikus šių metų pasirodymas. Labai atmosferinis ir puikiai tinkantis „Eurovizijai“. Kaip gaila, kad būtent šiais metais Monika Liu turėjo pasiūlyti savo šedevrą. 

10/10


Aleksandra Wąsek (Lenkija)

Rūta Loop yra geniali menininkė, kuriai tikriausiai nelabai pasisekė su atranka. Praeitą kartą atlikėjai teko susidurti su „The Roop“ fenomenu, o šį kartą ją įveiks gundanti Monika Liu. Vis dėlto, manau, kad tai puikus Lietuvos muzikos produktas eksportui ir viena iš mano mėgstamiausių dainų. 

10/10


Fábio Alexandre (Portugalija)

Tai yra paprasta ir visapusiškai nuostabu. Man labai patiko vizualinė pasirodymo pusė, tai yra aukštos kokybės darbas. Manau, kad Rūta tikrai galėtų atstovauti Lietuvai ir gerai pasirodyti „Eurovizijoje“.

8/10


Kyriakos Tsinivits (Australija)

Smagu, kad šiemet sugrįžo Rūta Loop. Atlikėja scenoje sukūrė gražų trapų spektalį. Deja, pats kūrinys neatrodo pakankamai stiprus, lyginant su kitomis „Pabandom iš naujo 2022“ dainomis. 

6/10


Nick van Lith (Nyderlandai)

Bijau, kad man tai nepatinka. Rūtos vokalas skamba tarytum nagais brėžiama per lentą, be to, daina nesulaukia jokio vystymosi. Pasirodymas gražus, tačiau nelikau sužavėtas. 

4/10


Ben Robertsson (Jungtinė Karalystė)

Norėčiau pamatyti šį pasirodymą su kitokia scenografija, labiau panašesne į sapną, atitinkantį hipnotizuojantį dainos ritmą, kuris neatsibostų per 3 minutes. Dainininkė turi puikią dikciją ir gražiai išdainuoja natas, tačiau tarp vizualinio vaizdo ekrane ir muzikos takelio susidaro rezonansas. 

3/10


Julian Novak (Ukraina)

Įdomi atlikėja su įdomiu kūriniu. Labai ilga įžanga, o pasirodymo režisierius – genijus. Puikus šviesų ir šešėlių žaismas. Tačiau pati daina greitai atsibosta, norisi prasukti. Tai nėra hitas. 

3/10


Timothy John (Filipinai)

Nuoširdžiai manau, kad ši daina labai raminanti, ypatingai bendrame išrinktų „Eurovizijos“ dainų kontekste. Jeigu Rūta važiuos į Turiną, tikiu, kad jai pavyks išsiskirti iš kitų.

10/10


Žurnalistų vertinimų vidurkis: 7,3

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus