E. Blaževič/LRT nuotr.
Fanai

Redaktoriai vertina Gebrasy paraišką „Into Your Arms“

Atgaiviname tradiciją ir apklausiame dvylika užsienio „eurovizinių“ ir muzikos internetinių portalų redaktorių ir tinklaraštininkų apie Lietuvos atrankos „Pabandom iš naujo 2022“ finalininkų paraiškas. Jūsų laukia aštuoni straipsniai, kuriuose bus pateikta nuoširdi žurnalistų nuomonė apie lietuvių atlikėjus, jų kūrinius ir šansus „Eurovizijos“ dainų konkurse. Galiausiai penktadienį paaiškės, kurio dalyvio paraišką spaudos atstovai šiemet vertina palankiausiai.

Kviečiame sužinoti, ką užsienio žurnalistai galvoja apie Gebrasy paraišką „Into Your Arms“:

YouTube player

Joe Sansom (Jungtinė Karalystė)

Gebrasy turi fantastišką balsą ir ši daina leidžia jam dar kartą pademonstruoti savo talentą. Be jokios abejonės atlikėjas bus lyginamas su Gjon’s Tears ir Duncanu Laurence ir tai visiškai pagrįsta, nes ši paraiška yra panašaus lygio. Vis dėl to „Into your arms“ scenos išpildymas atrodo silpnai, reiškia kažko vaizdinio, kas atkreiptų žiūrovų dėmesį ir priverstų subalsuoti.

7/10


Dayana Atazhanova (Rusija)

Staiga supratau, kaip pasiilgau senų gerų „eurovizinių“ baladžių! Gebrasy balsas tikrai puikiai dera su melodija ir instrumentais, vienu žodžiu, skamba nepriekaištingai. Nors scenografiją reikėtų šiek tiek patobulinti, siekiant pavergti žiūrovų širdis. O galbūt šių metų tendencija bus paprastumas ir minimalizmas? 

8/10


Sara Carmen (Italija)

Miela baladė, o Gebrasy sugeba perduoti emocijas. Bet kūrinys atrodo šiek tiek per lėtas su besikartojančia melodija ir neturintis nieko, kas išskirtų jį iš kitų. Bijau, kad šiemet Gebrasy nepavyks sužibėti. 

6/10


Adrián Valiente Magán (Ispanija)

Pasirodymas tuo pačiu metu dvelkia „Eurovizija“ ir kokybe. Jau ne pirmą kartą konkurse išgirstume kažką panašaus, tačiau tai saugus ir išmintingas variantas. Gebrasy pakankamai gerai žaidžia su emocijomis ir vaidyba, taip pat neblogai pastatytas filmavimas. Kaip Chanel Ispanijoje, taip ir Gebrasy konkursui turi jau paruoštą paketą. Jeigu 2020 ir 2021 metai nebūtų tokie sėkmingi grupei „The Roop“, praėjusiais metais būtų laimėjęs Gebrasy. Nors tuomet jo pasirodymas buvau išskirtinesnis ir asmeniškesnis, tačiau ir nauja paraiška pretenduotų patekti į geriausiųjų penkioliktuką arba net į dešimtuką. 

9/10


Michael Outerson (Jungtinė Karalystė)

Pernai Gebrasy turėjo pergalingą dainą, o „Into Your Arms“ jai šiek tiek pralošia. Tačiau džiaugiuosi, kad Audrius auga ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip kompozitorius. Vis dėlto nemanau, kad šiemet Gebrasy eilė atstovauti Lietuvai.

7/10


Aleksandra Wąsek (Lenkija)

Gebrasy paraiška yra mažiau įsimintina negu buvusi prieš metus, tačiau „Into Your Arms“ yra išties dėmesio vertas kūrinys. 

7/10


Fábio Alexandre (Portugalija)

Labai gerai! Pasirodymas atrodo tikras ir įtraukiantis. Labai patinka šios dainos atmosfera. Klausiausi jo daug kartų. 

7/10


Kyriakos Tsinivits (Australija)

Gebrasy šiemet mums pasiūlė dar vieną gražią baladę ir vokaline prasme savo pusfinalyje jis buvo neįveikiamas. Atlikėjas man labai patinka, tačiau kaip ir daugelis sutiksiu, kad pernai jo paraiška buvo žymiai įsimintinesnė. 

8/10


Nick van Lith (Nyderlandai)

Tai puiki paraiška, kuri skamba kaip užaugusi (šiek tiek mažiau įdomesnė) Kristiano Kostovo dainos „Beautiful Mess“ versija. Neblogai, tačiau abejoju, ar pakaks geram rezultatui. 

7/10


Ben Robertsson (Jungtinė Karalystė)

Miela švelni melodija, kuri galėtų būti dainuojama kaip lopšinė. Stilizacija ir skambesys šiek tiek primena skandinavų muzikos rinką, kas nėra blogai. Tačiau su tokia plaukiančia daina labai sunku emociškai paveikti žiūrovą ir priversti balsuoti. 

5/10


Julian Novak (Ukraina)

Gera daina, tačiau atlikėjo balsas pasirodė per silpnas. Taip pat turėčiau klausimų dėl pritariančiųjų vokalų. Žiūrovas jaučia, kad kūrinys turėtų įsisiūbuoti, tačiau tai neįvyksta. Kas dėl elgesio scenoje, norėtųsi daugiau laisvės atlikėjo judesiuose. Kūrinys galėtų tapti puikiu filmo garso takeliu. 

7/10


Timothy John (Filipinai)

Gebrasy yra gyvas įrodymas, kad kartais privalai surizikuoti ir tai pasiteisins. Atlikėjas pateikė šių metų atrankai kažką skirtingo ir jis puikiai susitvarko. 

9/10


Žurnalistų vertinimų vidurkis: 7,3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus