Thomas Hanses nuotr.
Atrankos

Danija paskelbė nacionalinėje atrankoje „Dansk Melodi Grand Prix 2022“ dalyvausiančius kūrinius

Šiandien, vasario 10 dieną, nacionalinis Danijos transliuotojas DR paviešino sąrašą atlikėjų bei kūrinių, kurie varžysis nacionalinėje atrankoje „Dansk Melodi Grand Prix 2022“ dėl teisės atstovauti šaliai „Eurovizijoje“ Turine.

Danija tęsia net nuo 1957 metų gyvuojančią tradiciją savo atstovą „Eurovizijoje“ rinkti nacionalinėje atrankoje, kuri šalyje vadinama „Dansk Melodi Grand Prix“. Kaip jau tapo įprasta, konkursas vyks vieną vakarą – šalies atstovas paaiškės kovo 5 dieną vyksiančiame renginyje.

Kaip ir pernai, dėl bilieto į „Euroviziją“ varžysis aštuoni atlikėjai ar grupės. Kviečiame susipažinti su jų dainomis paspaudus ant pavadinimo sąraše:

Antrus metus iš eilės konkurso Danijoje vedėjais taps Tina Müller ir Martin Brygmann. Nacionalinis finalas bus surengtas Herningo mieste, „Jyske Bank Boxen“ arenoje. Pirmą kartą nuo 2019 m. „Dansk Melodi Grand Prix“ galės gyvai stebėti arenoje susirinkę žiūrovai.

Pernai į „Euroviziją“ Roterdame Danijos žiūrovai delegavo spalvingą duetą „Fyr og Flamme“. Pozityvų, devintojo dešimtmečio skambesių kupiną kūrinį atlikę vaikinai sulaukė didžiulio populiarumo gimtinėje ir nemažo palaikymo iš Europos žiūrovų konkurso pusfinalyje, tačiau itin žemi komisijos balai nulėmė tai, jog jie užėmė 11 vietą pusfinalyje ir į finalą nepateko. Danija konkursą laimėjo 3 kartus, pastarąjį kartą – 2013 metais.

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus