E. Blaževič/LRT nuotr.
Fanai

Nuomonės išsiskyrė: žurnalistai vertina Ievos Zasimauskaitės „I’ll Be There“

Dvylika užsienio „eurovizinių“ ir muzikos internetinių portalų redaktorių pasisakė apie Lietuvos atrankos „Pabandom iš naujo 2022“ finalininkų dainas. Jūsų laukia aštuoni straipsniai, kuriuose bus pateikta nuoširdi žurnalistų nuomonė apie lietuvių atlikėjus, kūrinius ir šansus „Eurovizijos“ dainų konkurse. Galiausiai penktadienį paaiškės, kurio dalyvio paraišką spaudos atstovai šiemet vertina palankiausiai.

Šį kartą apžvelgsime Ievos Zasimauskaitės sugrįžimą su autorine daina „I’ll Be There“:

YouTube player

Joe Sansom (Jungtinė Karalystė)

Aš esu už atlikėjų grįžimą į „Euroviziją“, tačiau kai jie bando su kitokia daina negu dalyvavo prieš tai. Tai yra šių metų Ievos problema, nes „I’ll Be There“ visiškai neturi to efekto, kokį sukėlė „When We’re Old“. Žinoma, atlikėja dainuoja profesionaliai, tačiau pati daina yra šiek tiek monotoniška ir nesugeba tris minutes išlaikyti susidomėjimo. 

2/10


Dayana Atazhanova (Rusija)

„I’ll Be There“ labai miela dainelė, o Ieva akivaizdžiai yra profesionali, tačiau tuo pat metu patraukia žiūrovą savo žavesiu ir nekaltumu. Iš manęs Ievai – 10 balų!

10/10


Sara Carmen (Italija)

Deja, tai ne Ievos metai. Kūrinys – klasikinė baladė, bet nepaliekanti po savęs pėdsako. Dainos tekstas taip pat nėra išskirtinis, o pasirodymas pamirštamas. Manau, kad tai netinkamas pasirinkimas Lietuvai. 

5/10


Adrián Valiente Magán (Ispanija)

Ieva pasiūlė mums puikiai atliktą baladę, kuri tiktų Disney filmo garso takeliui. Kūrinio metu patenkame į pasakojimą, tačiau nepaisant atlikėjos geros prezentacijos scenoje, puikaus vokalo ir filmavimo, kuris yra tinkamas šiai dainai, man trūksta dinamiškumo, emocijų ir stipresnio poveikio. Tai galėtų iškelti Lietuvą į didįjį finalą, tačiau nemanau, kad padėtų pasiekti geresnį rezultatą negu 20 vieta. Padori paraiška, tačiau vienu žingsniu atsiliekanti nuo tos pačios „When We’re Old“, kuri scenoje sukūrė išskirtinę atmosferą. 

7/10


Michael Outerson (Jungtinė Karalystė)

Ieva – žavingoji Ieva, grįžusi su autorine kompozicija. Tai labai nuoširdu ir atitinka įprastus atlikėjos standartus, tačiau šiemet kažko trūksta. Džiugu, kad mergina pateko į finalą. 

8/10


Aleksandra Wąsek (Lenkija)

 Anksčiau buvo santuokos daina, o dabar skyrybų. Ievą vertinu kaip labai talentingą dainininkę, tačiau bijau, kad šių metų paraiška yra neprilyginama jos talento dydžiui. 

6/10


Fábio Alexandre (Portugalija)

Jaučiasi nuoširdumas. Myliu Ievos balsą ir ji vėl nenuvilia! Labai graži kokybiška daina. 

8/10


Kyriakos Tsinivits (Australija)

Puiku matyti buvusią „Eurovizijos“ dalyvę, sugrįžusią išbandyti savo šansus dar kartą. Tai graži ir labai emocinga daina, nors ir nėra tokia įsimintai, kaip galbūt norėčiau. Šiais metais Lietuvoje yra stipresnių paraiškų. 

6/10


Nick van Lith (Nyderlandai)

Ieva labai simpatiška atlikėja, pavergianti nuoširdumu. Nors esu šiek tiek nusivylęs ir tikėjausi išgirsti „When We’re Old“ 2.0, tačiau emocijų prasme to nesulaukiau… Kaip ten bebūtų, nauja daina yra gera!

7/10


Ben Robertsson (Jungtinė Karalystė)

Balsavau už Ievą 2018 metais, tad ši atlikėja man yra ypatinga. Mums pasiūlyta dar viena graži melodija, nors šį kartą istorija patraukė mažiau širdies stygų. Deja, muzika atrodo šiek tiek foninė, kad galėtų konkuruoti su kitomis stipriomis paraiškomis. 

4/10


Julian Novak (Ukraina)

 Dainininkę iš karto gali pažinti iš unikalaus balso tembro. Jos pasirodymas 2018 metais buvo labai jausmingas, o šį kartą – jausmų mažiau. Ir nors daina puikiai tiktų „LoungeFM“ eteriui, konkursui ji per paprasta. Pasirodymas bendro įspūdžio taip pat nesustiprino. 

4/10


Timothy John (Filipinai)

Asmeniškai nemaniau, kad Ieva sugebėtų padovanoti mums tokio pačio lygio ar net geresnį kūrinį už „When We’re Old“. Tačiau jai tai pavyko! Kūrinys leidžia pajusti ypatingas emocijas ir išvysti, kaip atlikėja išaugo. 

10/10


Žurnalistų vertinimų vidurkis: 6,4

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus