Thomas Hanses nuotr.
Atrankos

Paskelbtos Vokietijos atrankos „Germany 12 Points“ paraiškos

Vasario 10-ąją sulaukėme žinių iš vienos „Didžiojo penketo“ valstybių – Vokietijos. Jau anksčiau buvo patvirtinta, kad šalis keičia atrankos metodą iš šiais metais rengs nacionalinę atranką, pavadinimu „Germany 12 Points“. Būtent šiandien buvo paskelbtos atrankoje besivaržysiančios dainos bei atlikėjai.

Dar praėjusių metų lapkričio 3 dieną buvo paskelbta, jog Vokietija atsisako dvejus metus vykdytos uždaros atrankos ir grįžta prie nacionalinio finalo. Tiesa, pasikeitusiu pavadinimu – „Germany 12 Points“. Ją organizuos NDR – regioninis, šalies šiaurinės dalies transliuotojas, kurį nacionalinis transliuotojas ADR delegavo tai padaryti, kaip ir nuo 2013 iki 2019 metų.

Atranka „Germany 12 Points“ bus surengta kovo 4 dieną, Berlin Adlershof studijoje Berlyne. Vedėja taps Barbara Schöneberger – žymi Vokietijos laidų vedėja, aktorė ir dainininkė. Ji ne kartą vedė Vokietijos nacionalines atrankas praeityje, pranešė šalies balus didžiojoje „Eurovizijoje“ kasmet nuo 2015 iki 2021 metų, bei buvo specialios, 2020 metų konkurso dainoms pagerbti skirtos laidos vedėja.

Vokietijos atstovas 2022-ųjų „Eurovizijoje“ bus nuspręstas žiūrovų balsavimu. Žiūrovai balsuoti galės telefonu, SMS žinutėmis bei internetu – internetinis balsavimas bus atidarytas devyniuose ARD radijo kanaluose nuo vasario 28 iki kovo 4 dienos.

Transliuotojas iš viso gavo 944 paraiškas, iš kurių buvo atrinktos šešios geriausios. Kviečiame išgirsti dainas, pretenduojančias atstovauti Vokietijai:

Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus