J. Stacevičiaus / LRT nuotr.
Fanai

Redaktoriai pasisako apie Monikos Liu šansus laimėti „Pabandom iš naujo“

Apklausiame dvylika užsienio „eurovizinių“ ir muzikos internetinių portalų redaktorių apie Lietuvos atrankos „Pabandom iš naujo 2022“ finalininkų kūrinius. Jau šiandien paaiškės, kurio dalyvio paraišką spaudos atstovai vertina palankiausiai.

Apžvelkime Monikos Liu kompoziciją „Sentimentai“:

YouTube player

Joe Sansom (Jungtinė Karalystė)

Esu užsienietis ir Monikos visai nepažįstu, tačiau iš pirmo žvilgsnio dainininkė tikrai išsiskyrė savo patirtimi. Iš karto supratau, kad ši moteris yra populiari savo šalyje ir konkurse pralenks visus. Pati daina skamba madingai, atlikimas yra itin glotnus ir nugludintas. Vienintelis trūkumas, kad tarptautinei „Eurovizijos“ publikai gali pritrūkti tam tikro kabliuko. „Sentimentai“ sužibės aštuonių dainų programoje, tačiau „Eurovizijoje“ reikėtų dar kažko. 

10/10


Dayana Atazhanova (Rusija)

„Sentimentai“ yra kažkas visiškai skirtingo nuo to, ką girdėsime atrankos finale, o dideliu bonusu yra graži lietuvių kalba. Puošni, elegantiška, užburianti – ar ši daina galėtų niekada nesibaigti? Monika mėgaujasi buvimu scenoje, o aš mėgaujuosi Monika. Tai mano pasirinkimas Turinui!

10/10


Sara Carmen (Italija)

Labai elegantiška, švelni, kokybiškai įrašyta daina, kurią papuošė vintažinė retro atmosfera su džiazo ir bliuzo natelėmis. Vis dėlto nedidelis atnaujinimas šiam kūriniui nepakenktų. Norėtųsi daugiau įsimintingumo. 

7/10


Adrián Valiente Magán (Ispanija)

Pagal mane, tai turbūt vienas silpnesnių šios atrankos pasirodymų. Paraiška tiesiog nėra įdomi. Labai vertinu Monikos pastangas ir charizmą, ji nepaneigiama, tačiau mes kalbame apie dainas, akimirkas ir emocijas. Tai tiesiog ne mano skonio kūrinys, kuris paskęs „Eurovizijos“ įspūdingų scenografijų ir aranžuočių jūroje. Visa ši situacija man primena 2017-uosius metus, tuomet Lietuvai istorija laimingai nesibaigė. Esu įsitikinęs, kad dabar ne pats geriausias metas Monikai laimėti „Pabandom iš naujo“ karūną. 

5/10


Michael Outerson (Jungtinė Karalystė)

„Sentimentai“ yra prabangios damos atliekama pirmos klasės daina. Tai visais atžvilgiais tobula ir tikrai turi suteikti Lietuvai geriausią šansą nugalėti. Tiesiog nepriekaištinga!

10/10


Aleksandra Wąsek (Lenkija)

Tai sentimentali retro daina ir kas svarbiausia, atliekama lietuviškai! Ilgai laukėme, kol ši kalba sugrįš į konkursą. Tai labai padorus pasiūlymas, turintis galimybę užkariauti Europos žiūrovų širdis. 

9/10


Fábio Alexandre (Portugalija)

Monika yra elegantiška, savimi pasitikinti ir tikrai žino, ką daro. Tai yra keista ir tuo pačiu nuostabu. Man patinka ši daina, tačiau nesu tikras dėl jos pergalės. 

7/10


Kyriakos Tsinivits (Australija)

Monika stulbinančiai užpildo savimi sceną, o ir pasirodymas pusfinalyje atrodė puikiai. Tačiau pati daina – ne mano skonio.

8/10


Nick van Lith (Nyderlandai)

„Eurovizijoje“ reikia daugiau lietuvių kalbos! Nuostabi kalba, nuostabus Monikos Liu balsas. Daina kelia didžiulę riziką, nes gali arba sunaikinti šalies šansus, arba užburti visą Europą. Aš myliu šį pasirodymą!

8/10


Ben Robertsson (Jungtinė Karalystė)

Primena 2008-ųjų Moldovos paraišką „Century of love“, kuri nepateko į finalą. Bijau, kad Monikos dainos laukia panašus likimas. Neblogas motyvas, tačiau kūrinys atrodo skirtas labiau mažam atlikėjos gerbėjų ratui nei kompozicijų konkursui. Kurioje vietoje demonstruojama rizika ir drąsa?

3/10


Julian Novak (Ukraina)

Nuostabi daina ir atlikėja. Viskas atrodo taip miela ir harmoninga, kad net sunku įvertinti žemu balu. Vienintelė problema, kad daina gali nesužibėti didžiosios „Eurovizijos“ scenoje, todėl norėtųsi papildomai patobulinti aranžuotę. Pridėsiu šį kūrinį į savo „Spotify“ grojaraštį. 

9/10


Timothy John (Filipinai)

Matau šią dalyvę kaip vieną iš pagrindinių pretendenčių į pergalę. Pasirodymas labai paprastas ir nereikia nieko daugiau, kad užsikabintum.

8/10


Žurnalistų vertinimų vidurkis: 7,8

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus