ORF nuotr.
Dalyviai

Austrijos pasirinkimas: LUM!X su Pia Maria ir „Halo“

Austrijos transliuotojas prieš kurį laiką paskelbė, kad šaliai Turino „Eurovizijoje“ atstovaus garsus didžėjus LUM!X bei vokalistė Pia Maria. Jie konkurse atliks dainą „Halo“, kuri buvo pristatyta kovo 11 d. rytą.

YouTube player

 

Devyniolikmetis Luca Michlmayr, geriau žinomas kaip LUM!X, muzikos prodiusavimu užsiima nuo 11 metų ir šiuo metu yra vienas populiariausių Austrijos atlikėjų. Perklausų skaičius muzikos klausymosi platformose siekia milijardą, o hitai, tokie kaip „Monster“, „The Passenger“ ir „Thunder“ yra tapę auksiniais ir platininiais.

YouTube player

Tuo metu dainos vokaliste tapsianti Pia Maria yra kilusi iš Tirolio regiono, tačiau aštuoniolikmetė iki šiol dideliais pasiekimais muzikiniame pasaulyje pasigirti negali ir „Eurovizija“ bus didžiausias atlikėjos karjeros išbandymas kol kas.

Austrija, kaip ir Lietuva, pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 10 d. Pernai šaliai atstovavęs Vincent Bueno su daina „Amen“ repeticijų metu buvo pradėtas vertinti kaip juodasis arkliukas, galintis netikėtai prasimušti į finalą. Visgi pasirodymui pritrūko žiūrovų ir komisijos palaikymo, o pusfinalyje užimta 12 vieta. Pastarąjį kartą konkurso finale išvydome 2018 m., kai Cesár Sampson laimėjo komisijos balsavimą ir galutinėje lentelėje užėmė 3 vietą.

Kaip vertinate tokį Austrijos pasirinkimą? Ar žinomas, šimtus milijonų perklausų renkantis DJ gali tapti raktu į sėkmę tokiame konkurse kaip „Eurovizija“? Kviečiame sekti Eurodieną socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir Youtube, o mūsų kas savaitę kuriamų podkastų galite klausytis Spotify, Apple Music ir kitose tinklalaidžių platformose.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus