RÚV nuotr.
RÚV nuotr.
Atrankos

Islandijoje pristatyti nacionalinės atrankos „Söngvakeppnin 2022“ dalyviai ir dainos

Vasario 5 dieną, šeštadienį, Islandijos nacionalinis transliuotojas RÚV paskelbė sąrašą atlikėjų ir dainų, kurie dalyvaus po metų pertraukos sugrįžtančioje nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje „Söngvakeppnin 2022“.

Kaip ir 2020-aisiais, šiemet Islandijos atranka vyks 3 savaites. Dviejuose pusfinaliuose vasario 26 ir kovo 5 dienomis varžysis po penkis dalyvius, iš kurių žiūrovai išrinks po du, kurie keliaus į konkurso finalą. Vieną papildomą bilietą į finalą po abiejų pusfinalių vienam dalyviui įteiks komisija. Finale penkis atlikėjus vertins komisija (50%) bei žiūrovai (50%), ir du daugiausiai palaikymo sulaukę atlikėjai dar kartą varžysis superfinale. Dvikovos nugalėtojas ir Islandijos atstovas Turine bus išrinktas vien tik žiūrovų sprendimu. Konkurso taisyklės numato, kad pusfinaliuose dalyviai privalo atlikti dainas islandiškai, o finale – tokia kalba, kokia planuoja dainuoti didžiojoje „Eurovizijoje“.

Žemiau pateiktas „Söngvakeppnin 2022“ dalyvaujančių kūrinių sąrašas su jų islandiškomis ir kai kurių dainų angliškomis versijomis. Išklausyti jas galite spustelėję ant pavadinimo.

Islandijos atrankos vedėjai bus Björg Magnúsdóttir, Jón Jónsson ir Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir, kurie renginį yra vedę ir ankstesniais metais. Visos laidos bus transliuojamos iš RVK studijos Reikjavike.

Po kelių iš eilės nepatekimų į „Eurovizijos“ finalą Islandijai pavyko pasiekti finalą ir viršutinį dešimtuką 2019 metais, o neįvykusioje „Eurovizijoje“ 2020-aisiais šalis buvo viena favoričių laimėti trofėjų. 2021 metais uždaru būdu atstovauti šaliai pakartotinai išrinktas Daði Freyr su kolektyvu Gagnamagnið, kuriems pavyko pasiekti vieną geriausių rezultatų Islandijos istorijoje – 4 vietą. Islandija tikisi pratęsti sėkmingų rezultatų ciklą ir puoselėja svajonę pirmą kartą nugalėti konkurse.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus