AtrankosEurodiena.lt

„Eurodiena.lt“ redaktoriai vertina Ispanijos nacionalinę atranką „Benidorm Fest“

Trečiadienį ir ketvirtadienį įvyko Ispanijos nacionalinės atrankos „Benidorm Fest“ pusfinaliai, kurių metu išgirdome 13 dainų, pretenduojančių atstovauti Ispanijai 2022-ųjų „Eurovizijoje“. Jų metu paaiškėjo, kurios 8 paraiškos susikaus šeštadienį vyksiančiame finale. Finalo išvakarėse, kviečiame susipažinti su portalo „Eurodiena.lt“ redaktorių įspūdžiais apie šią atranką: jos organizavimą, dainas, prognozes finalui ar visą bendrą vaizdą.

Justas:

Nusimato tikrai įdomus Ispanijos atrankos finalas. Nors lažybininkai daugiausiai šansų laimėti skiria Chanel ir Rigobertai Bandini, visiškai nenurašyčiau ir „Tanxugueiras“ bei Rayden šansų. Būtent Rayden yra mano atrankos favoritas, o jo atliekama „Calle de la llorería“ apskritai yra viena mano klausomiausių dainų iš šio eurovizinio sezono. Tiesa, atlikėjo pasirodymas pusfinalyje paliko dvejopą įspūdį – nors jis pats yra labai charizmatiškas ir puikiai bendrauja su kameromis, tačiau visas 3 minutes scenoje vyksta tiek daug veiksmo, kurio nemaža dalis, mano nuomone, yra bereikalingas ir palieka betvarkės įspūdį. Taip pat labai užkliuvo per garsiai skambantys pritariantieji vokalistai, kurie vietomis net užgožia pagrindinį atlikėją.

Maloniu atrankos siurprizu tapo Chanel, pademonstravusi tikrai neeilinį talentą ir gan vidutinišką dainą puikiu pasirodymu pakėlusi į gerokai aukštesnį lygį. Nesupykčiau, jei ji ir triumfuotų šeštadienio vakarą.

Visgi Ispaniją žinome kaip šalį kuri „Eurovizijoje“ gauna ganėtinai mažai balų, net sakyčiau, kad dažniausiai šalis užima žemesnę vietą nei yra verta. Ir nors bendras finalo lygis tikrai neblogas, sunkiai įsivaizduoju kažkurią iš šių dainų užimančią labai aukštą vietą Turine.

Justo favoritų trejetukas:

  1. Rayden
  2. Chanel
  3. Varry Brava
YouTube player

Austėja:

Visų pirma, Ispanijos nacionalinė atranka nustebino savo puikia organizacija – labai gerai, kad nebuvo tempiamas laikas, nebuvo nereikalingų intarpų – tik atvirukai, dalyvių pasirodymai, keli svečių pasirodymai, trumpi vedėjų intarpai ir rezultatų skelbimas. Abiejų pusfinalių transliacijos truko kiek mažiau nei pusantros valandos.

Dainų ar pasirodymų prasme, atrankos kokybė taip pat visai nebloga. Smagu matyti įvairių žanrų dainas bei gana įvairią scenografiją – nuo dramatiškų baladžių iki šokių muzikos ar ispaniškų ritmų. Vis dėlto mano favoritė – Blanca Paloma ir jos daina „Secreto de Agua“. Iš pradžių šiai dainai ir atlikėjai skyriau antrąją vietą, tačiau pasirodymas privertė net sulaikyti kvėpavimą ir visiškai nepaliko abejonių. Nuostabi scenografija ir visiškai tobulas atlikėjos vokalas, dėl kurio per kūną lakstė šiurpuliukai. Taip pat būtina paminėti išsikirtinį ir gana provokuojantį Rigobertos Bandini pasirodymą. Jos daina „Ay Mama“ buvo mano favoritė prieš tiesiogines transliacijas, ir pasirodymas, nors kai ką jame keisčiau, tikrai atskleidė dainos žinutę net ir ispanų kalbos nesuprantantiems žiūrovams.

Kadangi pusfinalių metu matėme pilnas rezultatų lenteles, manau, kad intrigos daug nebus – pakankamai aišku, jog laimės Chanel arba Rigoberta Bandini, laimėjusios savo pusfinalius. Nors netikėtumai visada yra įmanomi.

Austėjos favoritų trejetukas:

  1. Blanca Paloma
  2. Rigoberta Bandini
  3. Tanxugueiras
YouTube player

Andžej:

Ispanų atranka šiemet palieka puikų įspūdį. Stebint abu pusfinalius po vidurnakčio nei karto nekilo noro išjungti transliacijos. Profesionaliai paruoštas spalvingas šou, džiaugsmu spindintys žmonės ir visiškai skirtingi pasirodymai. Nors daugelį dainų norėtųsi pavadinti atgyvenusiomis, savo patirtį norėčiau apibūdinti kaip ispanų kultūros ir muzikos rinkos pažinimu. Privalau pagirti ir vedėjus, su kuriais koncertai neprailgo.

Mano favoritė yra Chanel, nes jos pasirodyme viskas yra subalansuota – vokalas, scenografija, išvaizda, kai tuo tarpu likę finalininkai, pagal mane, pralošia arba vokaliniu nestabilumu arba scenine prezentacija. Pripažinsiu, kad Chanel nėra novatore, tačiau moteris paruošė aukštos klasės pasirodymą, kurio pavydėtų daugelis pasaulinio lygio muzikos divų.

Andžej favoritų trejetukas:

  1. Chanel
  2. Xeinn
  3. Varry Brava
YouTube player

Tautvydas:

Ispanija padarė gerą sprendimą, surengusi nacionalinę atranką. Kai buvo paskelbtos dainos, net kelias iš jų įsitraukiau į savo grojaraštį, tačiau didžiausiu atradimu tapo Rigoberta Bandini ir jos kūrinys „Ay mamá“. Ne tik galvoje įstringantis dainos motyvas, tačiau ir aiški žinutė, kuri buvo perteikta ir „Benidorm“ festivalio pusfinalyje matytu pasirodymu. Savito žavesio turi Rayden kūrinys „Calle de la llorería“, o ir pasirodymas atrodė stiprus.

Kalbant apie visumą, smagu, jog buvo įdėta pastangų į kiekvieną pasirodymą, bandant kiekvieną iš jų savaip išskirti, tačiau kartais idėjos atrodė labai banaliai, o pasirodymų negelbėjo ir prasti vokalai, tad kitų metų atrankai palinkėčiau stipresnių atlikėjų.

Tautvydo favoritų trejetukas:

  1. Rigoberta Bandini
  2. Rayden
  3. Tanxugueiras
YouTube player

Kristinos favoritų trejetukas:

  1. Tanxugueiras
  2. Rayden
  3. Chanel
YouTube player

Gabrieliaus favoritų trejetukas:

  1. Chanel
  2. Rayden
  3. Rigoberta Bandini
YouTube player

Mūsų redaktorių komanda sureitingavo visus 8 finalistus. Kviečiame susipažinti su mūsų favoritais:

YouTube player

„Benidorm Fest“ finalas numatytas sausio 29 dieną, šeštadienį, 23:05 val. Lietuvos laiku.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus