EBU nuotr.
Organizavimas

„Eurovizija 2022“: šalys suskirstytos į pusfinalius

Šiandien, sausio 25 dieną, vyko burtų traukimas, kurio metu paaiškėjo, kuri šalis pasirodys kuriame pusfinalyje bei kurioje – pirmoje ar antroje – pusfinalio pusėje. Burtai nulėmė, kad Lietuva pasirodys pirmojo pusfinalio pirmojoje pusėje.

Renginys vyko Turine, Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja. Jo metu, prieš pradedant burtų traukimą, buvo prisimenami trys atlikėjai, išplėšę pergalę Italijai „Eurovizijoje“ – Gigliola Cinquetti, Toto Cutugno ir Måneskin.

Renginį vedė Carolina Di Domenico ir Mario Acampa.

Pirmiausia buvo nuspręsta, kuriame pusfinalyje balsuos „Didžiojo penketo“ valstybės, automatiškai patenkančios į finalą. Pirmame pusfinalyje balsuos Prancūzija ir konkurso šeimininkė Italija, o antrame – Jungtinė Karalystė, Ispanija ir Vokietija.

Po to buvo nuspręsta, kuriame pusfinalyje ir kurioje jo pusėje pasirodys visos likusios valstybės – pusfinalių dalyvės. Visos valstybės jau kiek anksčiau buvo suskirstytos į 6 krepšelius ir iš kiekvieno buvo traukiama po vieną paeiliui. Pirmos šešios valstybės iš skirtingų krepšelių pasirodys pirmame pusfinalyje, kitos 6 – antrame, ir taip toliau. Ištraukus vienos šalies pavadinimą, buvo traukiama, kurioje pusfinalio pusėje ji pasirodys. Burtai lėmė taip:

 

EBU nuotr.
EBU nuotr.

2022-ųjų „Eurovizija“ vyks Turine, Italijoje, Palasport Olimpico arenoje. Pirmasis pusfinalis, kuriame, kaip paaiškėjo, pasirodys ir Lietuvos atstovai, bus surengtas gegužės 10 dieną, o antras – gegužės 12-ąją. „Eurovizijos“ finalas vyks gegužės 14 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus