AtrankosEurodiena.lt

Trečioji „Pabandom iš naujo“ laida pakeitė visą atrankos paveikslą

Sausio 22 d. vakarą išgirdome paskutines 12 pretendenčių atstovauti Lietuvai 2022 m. „Eurovizijoje“. 6 atlikėjai užsitikrino vietą „Pabandom iš naujo 2022“ pusfinalyje: Monika Liu, Rūta Loop, Lolita Zero, Gebrasy, Gintarė Korsakaitė ir Vilija Matačiūnaitė. Laidą stebėję eurodiena.lt redaktoriai dalinasi savo įžvalgomis apie trečiąją Lietuvos atrankos laidą.

Justas:

Ši laida kardinaliai pakeitė atrankos paveikslą. Jei pirmose dvejose laidose taip ir neišvydau pasirodymo, kurį norėčiau gegužę matyti Turine, tai šioje laidoje tokių pamačiau ne vieną. Visų pirma merginos – Monika Liu ir Rūta Loop. Dvi visiškai skirtingos, bet puikios dainos. Monikos stiprybė – puiki, išskirtinė daina, atlikėjos charizma ir absoliutus kaifas būnant scenoje. Tuo metu Rūtos Loop dainą kol kas geriausiai vertina „Eurovizijos“ gerbėjai kitose šalyse ir manęs tai nestebina – profesionali, graži daina ir pasirodymas, į kurį buvo įdėta daugiausiai darbo iš visų trijų laidų. Tiesa, man pritrūko geresnio jo išpildymo, tačiau iki finalo dar daug laiko ir detales tikrai galima pataisyti.

Nors pirmą kartą išgirdęs Gebrasy dainą likau sužavėtas, jau vakarykščiame kontekste jis nublanko. Nors nenurašyčiau ir šio atlikėjo šansų, pasirodymui reikia didesnio emocinio užtaiso. Emocinio užtaiso tikrai nepritrūko stebint Lolitos Zero pasirodymą, tačiau emocijų, kurias manyje jis iššaukė aprašyti žmonių kalba turbūt negalėčiau.

Rezultatų prasme, pagaliau išvydome aktyvesnius žiūrovus bei šiek tiek didesnį sutarimą su komisija. Asmeniškai turbūt vietoj Gintarės ir Vilijos pusfinalyje matyčiau Vashą ir „Mėnulio fazę“, bet didelio skirtumo nėra ir finale greičiausiai neišvysime nei vienos iš jų.

Justo trečios laidos trejetukas:

  1. Monika Liu;
  2. Rūta Loop;
  3. Lolita Zero;
YouTube player

Austėja:

Greičiausiai nieko nenustebinsiu pasakydama, kad tai buvo daug stipresnė laida nei pirmos dvi. Tai buvo netgi panašu į atrankos finalą, o mano du ypač tvirti favoritai pasirodė būtent šioje laidoje. Tiek vakaro, tiek ir visos atrankos mano favorite tapo Rūta Loop su daina „Call Me From The Cold“ – jos dainą visiškai įsimylėjau. Viskas joje tobula, magiška, o dainos priedainis man neišeina iš galvos jau trečią dieną. Rūta sugebėjo jau pirmoje laidoje pasiruošti ir nuostabų, įsimintiną pasirodymą, ir būtent dėl to man neliko jokių abejonių, kadangi prieš laidą man Gebrasy daina „Into Your Arms“ patiko kiek labiau.

Gebrasy pasirodymas tikrai nebuvo blogas, tačiau vis dėlto bendrame kontekste Rūta išsiskyrė kur kas labiau. Vakaro lyderei Monikai Liu irgi turiu komplimentų – be galo charizmatiška atlikėja, nuostabus atlikimas, išskirtinio skambesio daina. Tikrai būtų labai smagu išgirsti lietuvių kalba atliekamą dainą „Eurovizijoje“. Kas dar patraukė akį – į visus pasirodymus buvo įdėta daugiau pastangų, kalbant apie scenografiją, vizualinį pateikimą. Visgi turi kritikos garso režisieriams – bent jau man beveik visuose pasirodymuose pagrindinių vokalistų balsus užgožė muzika ar pritariantieji vokalai.

Austėjos trejetukas:

  1. Rūta Loop;
  2. Gebrasy;
  3. Monika Liu;
YouTube player

Kristina:

Po trečiosios laidos, pagaliau jaučiu, jog „Eurovizijos“ sezonas įgauna pagreitį. Tai atsispindi ir žiūrovų įsitraukime, kurie balsavo žymiai aktyviau, nei pirmųjų laidų metu. Stebint trečiąją laidą, mane labiausiai nuvylė programos vidurys – ne dėl dainų ar pasirodymų kokybės, bet dėl jų panašumo. Net aštuoniuose pasirodymuose iš eilės pasirodė merginos solistės, trys iš jų (taip pat iš eilės) scenoje pasirodė vienos ir pristatė gana panašios stilistikos kūrinius.

Labiausiai man patiko tai, jog išgirdome net penkias dainas lietuvių kalba. Viena iš jų – Monikos Liu – tapo mano absoliučia atrankos favorite. Monika pati viena scenoje sugeba puikiai išpildyti pasirodymą, kuris buvo nors ir paprastas, bet labai skoningas. Mane taip pat užbūrė ir Rūta Loop, jos balsas, kūrinys ir pasirodymas sukuria ypatingą atmosferą. Akių negalėjau nuplėšti ir nuo Lolitos Zero pasirodymo, dėl savaime aiškių priežasčių. Manau, kad mūsų lauks įdomus atrankos finalas!

Kristinos trejetukas:

  1. Monika Liu;
  2. Rūta Loop;
  3. Lolita Zero;
YouTube player

Gabrielius:

Daug vilties teikusi trečioji laida baigėsi be kulminacijos. Vakaro favoritės dainos pateko į pusfinalių etapą, nors kai kurie pasirodymai nuvylė. Vakaro žvaigždė – Lolita Zero. Vienintelis pasirodymas, kurio metu norėjosi žiūrėti tik į veiksmą scenoje. Tiesa, didžiausias pasirodymo minusas – vokalas, pritrūko ir dramatiškesnės kulminacijos. Nesutiksiu su komisija, kad tokios dainos nieko nenuveikia „Eurovizijoje“, pirmiausia tai – pramoginis šou, šalyje per daug rimtai vertiname konkursą, atsipalaiduokime. Geriau dėmesį skirti režisūriniams sprendimams, o ne tinkamiausio muzikos žanro paieškoms. Nors „Not your mother“ sunkiai būtų apibūdinama kaip daina, vis tik Lolitos Zero pasirodymas buvo vienintelis, kurį norėjau paklausyti dar kartą.

„Sentimentai“ ir „Call Me from the Cold“ taip pat išskirtinai kokybiški pasirodymai, tačiau žiūrėdamas nesupratau jų idėjų. Tikiuosi transliacijos režisieriai nuoširdžiau padės kiekvienam pusfinalių dalyviui atsiskleisti ir sužibėti dar ryškiau fantastiškoje šių metų scenoje.

Gabrieliaus trejetukas:

  1. Lolita Zero;
  2. Monika Liu;
  3. Rūta Loop;
YouTube player

Andžej:

Nepasakyčiau, kad esu šokiruotas trečios laidos rezultatais. Mano išankstiniai favoritai buvo Rūta Loop ir Gebrasy. Vis dar manau, kad „Call me from the cold“ trūksta galingesnės kulminacijos tiek aranžuotėje, tiek atlikime. Finalinį įspūdį sustiprinti galėtų kulminacijos paankstinimas, dinamiškesnis filmavimas ir šviesos efektai bei įdomesnė pritariančiųjų vokalistų partija. Bet kokiu atveju, Rūtos pasirodymas vakar atrodė labiausiai išpildytas.

Tuo tarpu Gebrasy taip susifokusavo į iškaltus judesius, kad neteko to kuklaus natūralaus žavesio, kuris pernai pavergė daugelį gerbėjų. Atlikėjas atrodė sukaustytas, kas manau ir lėmė žemesnius tiek komisijos, tiek žiūrovų vertinimus. Manau, kad Monika Liu todėl ir tapo vienareikšme vakaro nugalėtoja – moteris nuo pat pirmų sekundžių prikaustė kamerų dėmesį, visiškai išgyveno dainą ir mėgavosi savo buvimu scenoje, nedavusi nei vienos priežasties suabejoti savo profesionalumu. Nors tikiuosi, kad kituose etapuose Monikos Liu pasirodymas bus kiek labiau apgalvotas, bent jau ekranų, kamerų ir apšvietimo prasme. Šiemet turime nemažai paraiškų, kurioms pirmame etape trūko užbaigtumo ir užtikrintumo, todėl tikiu, kad tinkamai namų darbus atlikę dalyviai dar turi daug šansų mus nustebinti.

Andžej trejetukas:

  1. Rūta Loop;
  2. Monika Liu;
  3. Gebrasy;
YouTube player

Mūsų redaktorių komanda jau sureitingavo visas 18 į „Pabandom iš naujo 2022“ pusfinalį patekusias dainas. Lengva nebuvo, o pirmas dvi vietas užėmusios dainos iš mūsų gavo visiškai vienodą balų skaičių. Todėl teko prisiminti didžiosios „Eurovizijos“ taisykles ir pirmąją vietą skirti tai dainai, kuri surinko daugiau pirmųjų vietų. Kviečiame susipažinti su mūsų favoritais:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus