AtrankosEurodiena.lt

Eurodiena.lt redaktoriai vertina antrą „Pabandom iš naujo 2022“ laidą

Šeštadienio vakarą išgirdome dar 11 dainų-pretendenčių atstovauti Lietuvai 2022 m. „Eurovizijoje“. 6 atlikėjai užsitikrino vietą „Pabandom iš naujo 2022“ pusfinalyje, o laimingaisiais tapo Ieva Zasimauskaitė, Justė Kraujelytė, Titas ir Benas, „Queens of Roses“, „Moosu X“ ir Emilijana. Laidą stebėję eurodiena.lt redaktoriai dalinasi savo įžvalgomis apie antrąją Lietuvos atrankos laidą.

Andžej:

Po antros laidos vis dar viliuosi, kad kol kas negirdėjau dainos, atstovausiančios Lietuvai šių metų „Eurovizijoje“. Stipriems vokalistams koją pakiša blanki daina, o išties originalesnes paraiškas turintys atlikėjai nesugeba išpildyti pasirodymų nei vokaliai, nei scenografiškai. Vienintelė antro pogrupio daina, kuri įsiminė yra „Love that hurts“, atliekama grupės „Moosu X“. Suteikus aranžuotei ryškesnę kulminaciją ir sutvarkius vokalą, šis kūrinys turėtų didelį potencialą. Taip pat norėtųsi, kad sekančiam pasirodymui atlikėjas labiau apgalvotų savo veiksmus ir darbą su kameromis. Privalau išskirti ir profesionaliai paruoštą Justės Kraujelytės pasirodymą. Dainininkė kartu su savo komanda atrodė ir skambėjo užtikrintai, tačiau kaip ir Ievos Zasimauskaitės atveju, daina, deja, nebuvo stiprioji paraiškos pusė.

Andžej antros laidos trejetukas:

  1. „Moosu X“;
  2. Justė Kraujelytė;
  3. Ieva Zasimauskaitė;
YouTube player

Tautvydas:

Jau antroji „Pabaandom iš naujo“ laida, tačiau vis dar pasigendu dainų, kurias norėčiau įsitraukti į savo grojaraštį, jau nekalbant apie jų tinkamumą „Eurovizijai“. Kalbant apie bendrą įspūdį, patiko tai, kad į daugumą pasirodymą, panašu, įdėta nemažiai darbo bandant bent jau vizualiai juos pateikti tinkamai. Vėlgi komisijos ir žiūrovų favoritai išsiskyrė, ir kaip prieš savaitę, aš labiau būčiau linkęs sutikti su profesionalų favoritais. Vienas pasirodymas, kuris išsiskyrė savo profesionalumu – Ievos Zasimauskaitės. Nesu tikras, kad ši daina mane iš pirmo karto sužavėjo taip stipriai, kaip kai kurie kiti Ievos anksčiau atlikti kūriniai, tačiau bent jau šiandien man tai buvo labiausiai išgyventa ir geriausiai atlikta daina.

Tautvydo antros laidos trejetukas:

  1. Ieva Zasimauskaitė;
  2. Moosu X;
  3. Justė Kraujelytė;
YouTube player

Austėja:

Antroji laida buvo kur kas stipresnė nei pirmoji. Pradžioje pagavau save galvojant, kad nieko gero dar neišgirdome, tačiau antroje laidos pusėje nuomonę pakeičiau. Taip pat geresnę nuomonę susidariau, kai dainų paklausiau dar kartą. Iš esmės neišgirdome nė vienos dainos, kuri pretenduotų į tikrai aukštą vietą „Eurovizijoje“, geriausiu atveju su kai kuriais pasirodymais pretenduotume į finalą. Tačiau kaip ir pirmoje laidoje, labai blogų dainų ar pasirodymų irgi nebuvo. Taip pat, jei praėjusią savaitę išgirdau vieną dainą, kurios tikrai klausyčiau (ir klausau) savo malonumui, šioje laidoje jų buvo trys, o tai tikrai geras ženklas.

Kalbant apie rezultatus, manau, kad jie iš esmės daugiau ar mažiau suprantami, išskyrus Emilijanos pirmą vietą žiūrovų balsavime. Manau, kad tam daug įtakos turėjo įvairios priežastys, kurios nebūtinai yra daina ar pasirodymas, nors tai toli gražu ir nebuvo blogiausia vakaro paraiška. Beje, pasikartosiu – labai džiaugiuosi, kad daugelyje pasirodymų girdėjome gyvai dainuojančius pritariančiuosius vokalistus.

Austėjos antros laidos trejetukas:

  1. „Moosu X“;
  2. Ieva Zasimauskaitė;
  3. Cosmic Bride;
YouTube player

Justas:

Šioje laidoje atradau kol kas didžiausią šios atrankos guilty pleasure – „Queens of Roses“. Nors anksčiau atrankose šios grupės nepalaikydavau, vakar net teko šiek tiek pasijaudinti, ar grupei užteks žiūrovų ir komisijos palaikymo, jog jų pasirodymą išvystume dar kartą. Dėl pačio pasirodymo nesu tikras, bet merginos skambėjo puikiai, o tokia daina labai gerai tiko vakaro pabaigai. Visgi absoliutūs mano vakaro favoritai buvo grupė „Moosu X“. Sakyčiau, kad iš dviejų laidų tai buvo pati stipriausia daina ir stipriausias pastatymas, tačiau smarkiai koją pakišo pagrindinio vaikino vokalas ir nežinojimas, ką veikti scenoje. Šiuos dalykus ištaisius galėtume turėti rimtą kandidatą atstovauti Lietuvai Turine.

Kalbant apie Ievą Zasimauskaitę – be abejonės stipriausia vakaro atlikėja, tačiau šis pasirodymas visiškai netiko šiai dainai. Per scenos bortą lauk mesčiau pianiną, apšvietime palikčiau minimalias šviesas, o LED ekranuose išryškinčiaus gražias dainos teksto eilutes. Visgi ir pati daina tokio kvapą gniaužiančio įspūdžio, kaip „When we’re old“ man nepaliko, o jei jau vykti į „Euroviziją“ antrą kartą, tai tik su stipresne daina.

Justo antros laidos trejetukas:

  1. „Moosu X“;
  2. Ieva Zasimauskaitė;
  3. „Queens of Roses“;
YouTube player

Kristina:

Silpnas, bet įdomus vakaras. Pritariu Ievos Narkutės pastebėjimui, jog tai yra nacionalinis konkursas, ir kai kurie pasirodymai buvo gana toli nuo nacionalinio lygio. Situaciją šiandien gelbėjo tik Ieva Zasimauskaitė, iš karto matėsi ir girdėjosi skirtumas tarp jos ir kitų atlikėjų profesionalumo bei patirties. Taip pat, gerą įspūdį paliko Justė Kraujelytė – vizualiai įdomus pasirodymas, geras kūrinys, talentinga atlikėja. Į mano mėgstamiausiųjų trejetuką šiandien patenka ir Moosu X dėl išsiskiriančio pasirodymo ir kūrinio – ko gero, tai yra viena įdomiausių mūsų kol kas girdėtų dainų, gerąja prasme. Atskirai norėčiau paminėti ir Justin3 su Nannart pasirodymą, kuris, nors ir neįsiminė, tačiau paliko gerą jausmą. Jų kūrinys buvo lengvas, pozityvus, neerzinantis, tikra atgaiva.

Kristinos antros laidos trejetukas:

  1. Justė Kraujelytė;
  2. Ieva Zasimauskaitė;
  3. „Moosu X“;
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus