AtrankosEurodiena.lt

Eurodiena.lt redaktoriai vertina pirmąją „Pabandom iš naujo 2022“ laidą

Sausio 8 d. vakarą Lietuva pradėjo savo eurovizinę kelionę į Turiną. 11 atlikėjų susikovė dėl pirmų 6 vietų nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo 2022“ pusfinalyje, o laimingaisiais tapo Erica Jennings, Augustė Vedrickaitė, Urtė Šilagalytė, Joseph June, Mary Mo, Elonas Pokanevič. Atranką stebėję eurodiena.lt redaktoriai nusprendė pasidalinti savo įžvalgomis apie pirmąją laidą.

Kristina:

Daug pagyrų LRT už itin kokybišką šou! Puiki scena, šviesos ir kadrai, dėl kurių net nepasigedau gyvos publikos. Šiandien mane labai maloniai nustebino Augustė Vedrickaitė, jos pasirodymą ir kūrinį norisi atsisukti dar kartą ir dar kartą. Taip pat gerą įspūdį man paliko Mary Mo bei Erica Jennings. Visos trys atlikėjos buvo itin savimi pasitikinčios bei spinduliavo charizma. Deja, beveik nieko gero negaliu pasakyti apie likusius pasirodymus – arba kūriniai, arba atlikėjai buvo per silpni palikti įspūdį. Tačiau, noriu išskirti tai, jog didžioji dalis atlikėjų pasirodė su unikaliomis savos kūrybos dainomis. Ankstesniais metais atrankoje gana dažnai išgirsdavome užsienio kompozitorių kūrinius, tad džiaugiuosi, jog Lietuvos atlikėjai labiau pasitiki savo kūryba.

Kristinos pirmos laidos trejetukas:

  1. Augustė Vedrickaitė;
  2. Mary Mo;
  3. Erica Jennings;
YouTube player

Gabrielius:

Nauji metai, seni lapai. Kaip ir tikėjausi, šio vakaro dainos nenustebino. Laida nuo pat pradžių priminė ne dainų konkursą, o realybės šou. Smagu matyti naujus atlikėjus, žengiančius pirmuosius žingsnius savo karjeroje, tačiau nei pramogos žiūrovui, nei profesionalumo laidai tai nesuteikia. Galima pasidžiaugti stilinga scena bei efektingu apšvietimu. Beje, scena puikiai atrodė ir pernai „Klipvid“ apdovanojimų metu! Tačiau ir šiemet nuvylė kiti režisūriniai sprendimai, pavyzdžiui, nuobodūs komisijos komentarai, vedėjų filmavimas prieš tuščią sceną, 2004-uosius primenantis grafinis dizainas. LRT gali geriau!

Gabrieliaus pirmos laidos trejetukas:

  1. „Sun Francisco“;
  2. Erica Jennings
  3. Viktorija Faith
YouTube player

Justas:

Pirmoji laida bendrai nei labai nustebino, nei labai nuvylė. Visų pirma, atrankos rengėjai atliko puikų darbą. Scena ir apšvietimas atrodė labai gražiai, nebuvo tempiamas laikas, viskas vyko sparčiai ir sklandžiai. Labai apsidžiaugiau pamatęs, kad pagaliau dalyvių pasirodymus Youtube platformoje galėjome išvysti iškart po pasirodymų. Žingsnis po žingsnio Lietuvos atrankos rengėjai įgyvendina geriausias užsienio atrankų praktikas, gal tik norėtųsi, kad tai vyktų greičiau. Jei ankstesniais metais pirmame etape dalyvių pasirodymai atrodydavo labai blankiai ir tik pusfinalių etape ekranuose išvysdavome geresnį vaizdą, tai praėjusį vakarą beveik visi pasirodymai atrodė tikrai neblogai, nebuvo nei vienos dainos, kuri būtų nepakeliama.

Visgi esu tikras, kad būsimas atrankos nugalėtojas šioje laidoje nepasirodė. Lyderio nebuvimą parodo ir galutinė rezultatų lentelė, kurioje tvyro visiškas chaosas: komisijos favoritės Erica ir Augustė užėmė 5 ir 7 vietą žiūrovų balsavime, o žiūrovų favoritė Urtė komisijos balsavime liko 7-a. Elonas Pokanevič užėmė paskutinę vietą komisijos lentelėje, bet žiūrovų balsavime pakilo iki antros vietos ir to užteko, kad patekti į kitą etapą. Apibendrinant – neblogas apšilimas, bendri ir susumuoti komisijos bei žiūrovų rezultatai atrodo logiškai, bet tikrų pretendentų atstovauti Lietuvai laukiame kitose laidose.

Justo pirmos laidos trejetukas:

  1. Augustė Vedrickaitė;
  2. Mary Mo;
  3. Erica Jennings;
YouTube player

Austėja:

Pirmoji „Pabandom iš naujo” laida iš karto paliko gana gerą įspūdį, kadangi atkreipiau dėmesį į vedėjų scenarijų. Priešingai nei ankstesniais metais, neužkliuvo vedėjų faktų klaidos ar hiperbolizavimas pristatant dalyvius bei komisijos narius. Kalbant apie dainas bei pasirodymus, nebuvo nė vieno, kurio klausyti ar žiūrėti būtų kančia. Didžioji dalis tuo metu skamba gerai. Tik klausimas, ar norėčiau tokią dainą įsijungti dar kartą. Iš esmės turiu aiškią favoritę šioje laidoje – Ericą Jennings. Jos dainos „Back To Myself” nemažai klausiausi keletą dienų, ir nuo pat pirmo paklausymo tai buvo tuo metu vienintelė daina, kuri sukėlė kažkokių stipresnių emocijų. Taip pat patiko Viktorijos Faith baladė „Walk Though The Water” – gaila, kad į kitą etapą ji nepateko. Net neatsižvelgiant vien tik į mano asmeninį skonį, man pasirodė keista, kad Elonas Pokanevič pateko į pusfinalį, kadangi jo dainos visiškai neprisimenu ir bent jau mano nuomone, trys iš atrankos iškritę atlikėjai buvo vertesni patekti į pusfinalį.

Austėjos pirmos laidos trejetukas:

  1. Erica Jennings
  2. Viktorija Faith
  3. Urtė Šilagalytė
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Viktorija Faith
Viktorija Faith
prieš 2 metus

Labai didelis Aciu uz palaikyma 🤗🙏