AFP nuotr.
Atrankos

Paskelbti Latvijos atrankos dalyviai: grįžta Aminata

Latvijos transliuotojas LTV paskelbė 16 atlikėjų ir dainų, kurie vasario mėnesį susirungs po metų pertraukos vyksiančioje „Supernova“ – šalies nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Pusfinalis numatomas vasario 5 d., o finalas, kaip ir Lietuvos atrankos numatytas vasario 12 d. Tą pačią dieną savo atstovą rinks ir Estija.

Tarp dalyvių galime išvysti 2015 m. šaliai su daina „Love Injected“ jau atstovavusią atlikėją Aminatą, kuri taip pat parašė ir 2016 m. šalies garbę gynusią dainą „Heartbeat“. Aminatą galima laikyti sėkmingiausia Latvijos atlikėja „Eurovizijoje“ per daugiau nei 10 metų – šaliai atstovaudama pati ji užėmė 6-ą vietą, o jos sukurta daina pasiekė 16-ą vietą. Visi kiti Latvijos atstovai nuo 2009 m. pusfinalio barjero neįveikė ir net 5 kartus liko paskutinėje vietoje. Tiesa, Aminata prisidėjo ir prie pernykštės dainos Samantai Tinai parašymo, kuri pasisekimo nesulaukė. Taip pat ji parašė ir 2017 m. Lietuvos nacionalinėje atrankoje antrąją vietą užėmusią dainą „I’m like a wolf“, kurią atliko Aistė Pilvelytė.

Dar atrankoje išvysime šaliai 2009 m. atstovavusį Intarsą Busulį (duete BUJĀNS), 2011 m. su grupe „Musiqq“ konkurse pasirodžiusius Marats Ogļezņevs ir Emīls Balceris (šį kartą su grupe „Bermudu Divstūris“) bei daugybę kartų atrankoje dalyvavusį Markusą Rivą.

YouTube player

Transliuotojas skelbė sulaukęs rekordinio norinčiųjų dalyvauti konkurse skaičiaus – paraiškas pateikė net 130 atlikėjų. Visas atrinktų dalyvių sąrašas, dainas galite išgirsti paspaudę ant jų:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus