Dalyviai

Pristatyta Graikijos atstovės Amandos Tenfjord daina

24-erių metų Amanda Tenfjord atstovaus Graikijai 2022-ųjų Eurovizijoje. Ketvirtadienį buvo pristatyta daina, skambėsianti Turine – „Die Together“.

Dar gruodį Graikijos nacionalinis transliuotojas ERT1 atskleidė savo planus gegužės mėnesiui — Italijoje skambės lyrinė baladė.

YouTube player

Amanda Georgiadis Tenfjord gimė Graikijoje, tačiau 3-ejų metų su šeima persikėlė gyventi į Tenfjordo miestą Norvegijoje. Nuo vaikystės muzikavo, paauglystėje pradėjo kurti dainas. Prieš 6-erius metus pradėjusi studijuoti medicinos mokslus, kartu dalyvavaudama ir muzikos festivaliuose.

Savo pirmąjį EP albumą „First Impression“ mergina išleido 2018-aisiais, kuomet pirmą kartą prisistatė sceniniu slapyvardžiu — Amanda Tenfjord, pagal miesto pavadinimą, kuriame augo.

YouTube player

Pernai šaliai atstovavo Stefania, patekusi į geriausiųjų dešimtuką. Graikija konkursą kol kas yra laimėjusi vieną kartą, 2005-aisiais šaliai pergalę nuskynė „Eurovizijos“ ikona Helena Paparizou. Amanda Tenfjord, kaip ir Lietuvos atstovė, į sceną žengs pirmąjame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus