AVROTROS nuotr.
Atrankos

Pristatyta Nyderlandų daina „De Diepte“

Dar gruodžio pradžioje Nyderlandų transliuotojas AVROTROS paskelbė, kad šalies garbę 2022 metų “Eurovizijoje” gins jaunoji alt-pop žvaigždė S10. Atlikėja šiandien pristatė dainą olandų kalba „De Diepte“  („Gylis“). Tai bus pirmas kartas nuo 2010 m., kai šią kalbą galėsime išgirsti didžiojoje dainų konkurso scenoje.

„Tai duoklė liūdesiui ir prisiminimams, kuriuos nešiojatės su savimi. Kiekvienas išgyvena sunkius momentus savo gyvenime. Tai yra kažkas, kas mus visus sieja, ir tikiuosi, kad klausydamiesi dainos jausitės mažiau vieniši“, – apie savo kūrinį sako S10.

YouTube player

S10 – sceninis 21-erių metų atlikėjos Stien den Hollander vardas. Būdama 19-os mergina įrašė pirmąjį savo albumą, kuris gimtojoje šalyje buvo labai gerai įvertintas ir apdovanotas „Edison“ apdovanojimu kaip geriausias alternatyvus albumas. 2020 m. atlikėja išleido antrąjį albumą „Vlinders“, atlikėjos koncertuose būdavo išperkami visi bilietai, o dainos pakildavo iki aukščiausių vietų radijo stočių topuose. Savo dainų tekstuose atlikėja nevengia rimtų ir skaudžių temų, ji dažnai dainuoja ir drąsiai kalba apie apie psichologinę sveikatą.

YouTube player

AVTROTROS vadovas Eric van Stade komentuodamas šį pasirinkimą sakė, kad S10 muzika yra drąsi ir autentiška: „S10 visada išlieka savimi ir turi savo unikalų stilių. Paskutiniuosius 11 metų rinkomės dainas anglą kalba, o šiais metais „Eurovizijoje“ dainuosime olandiškai. Rizikuojame šiuo sprendimu, tačiau jį priėmėme vienbalsiai.“

YouTube player

2005-2012 m. nei karto į finalą nepatekę olandai nei karto, nuo 2013 m. atrado raktą į sėkmę ir „Eurovizijos“ finalą praleido vos vieną kartą. 2014 m. antrą vietą užėmė duetas „The Common Linnets“, o sėkmingą atkarpą 2019-aisiais vainikavo Duncan‘o Laurence‘o pergalė. Pernai konkurso šeimininke tapusiai šaliai atstovavo Jeangu Macrooy, kuris su daina „Birth of a New Age“ užėmė 23 vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus