BNT nuotr.
Dalyviai

Pristatyta pirmoji 2022 m. „Eurovizijos“ daina – bulgarų „Intention“

2022-ųjų „Eurovizijos“ sezonas prasidėjo, o neilgai trukus galime išgirsti ir pirmąjį konkursinį kūrinį. Praėjusią savaitę  paaiškėjo, jog Bulgarijai atstovaus roko grupė „Intelligent Music Project“, o šįryt buvo pristatyta ir jų konkursinę dainą, pavadinimu „Intention“.

„Intelligent Music Project“ – „Intention“:

YouTube player

Grupės dalyvavimas buvo paskelbtas specialios spaudos konferencijos metu, o daina pirmą kartą nuskambėjo sekmadienio rytą transliotojo BNT rytinėje laidoje.

Grupė buvo sukurta 2012 metais ir iki šiol išleido šešis albumus. Jos nariai yra žinomi Bulgarijos muzikantai, tačiau dažnai bendradarbiauja ir su legendiniais roko muzikantais iš viso pasaulio. Pavyzdžiui, „Eurovizijoje“ pagrindinę vokalo partiją atliks Ronnie Romero – legendinis grupės „Ritchie Blackmore’s Rainbow“ vokalistas iš Čilės. Kitas grupės narys – būgnininkas Stoyan Yankulov – yra puikiai pažįstamas „Eurovizijos“ gerbėjams. Jis dalyvavo 2007 ir 2013 metų konkursuose kartu su vokaliste Elitsa Todorova. Kiti grupės nariai yra Bisser Ivanov, bulgariškos „X Faktoriaus“ versijos nugalėtojas Slavin Slavchev, Ivo Stefanov ir Dimiter Sirakov.

Paskutinis „Intelligent Music Project“ albumas „The Creation“ buvo išleistas šiais metais. Grupė aktyviai koncertuoja tiek Bulgarijoje, tiek už šalies ribų.

Kviečiame pasiklausyti jų kūrinių!

YouTube player
YouTube player

Ilgą laiką Bulgarijai „Eurovizijoje“ nesisekė – iki 2013 metų jie į finalą buvo patekę tik vieną kartą, 2007 metais. Tačiau, kai šalis sugrįžo 2016-aisiais, finalo nepraleido nė karto, o 2017 metais su Kristian Kostov ir daina „Beautiful Mess“ liko vos per žingsnį nuo pergalės. 2021 metais šiai valstybei atstovavo Victoria su daina „Growing Up Is Getting Old“ ir finale užėmė 11-ąją vietą, surinkusi 170 taškų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus