RAI nuotr.
Vaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizijos 2021“ dalyvių pristatymas: Albanija, Italija ir Portugalija

Iki šiųmetinės vaikiškosios „Eurovizijos“ versijos liekant vis mažiau laiko, tęsiame dalyvių pristatymus. Šįkart keliaujame į pietų valstybes – Albaniją, Italiją ir Portugaliją. 

Albanija nėra sėkminga šalis „Vaikų Eurovizijoje“ – išskyrus 2015 metus, kai šalies atstovė Mishela Rapo su daina „Dambaje“ užėmė penktąją vietą, Albanija visada likdavo lentelės gale. Viltys pagerinti šalies rezultatus dedamos į dainą „Stand By You“, kurią atlieka Anna Gjebrea. Mergaitei yra 12 metų, ir ji nėra svetima šou verslui – jos tėtis yra garsus prodiuseris Albanijoje. Pavyzdžiui, jis prodiusuoja dainų konkursą „Kënga Magijke“, kuris yra gana gerai žinomas „Eurovizijos“ gerbėjams. Taip pat jis yra keletą kartų dalyvavęs „Festivali i Këngës“, Albanijos atrankoje į „Euroviziją“. Anna tikisi sekti savo tėvo pėdomis ir padaryti karjerą scenoje. Ji ne tik dainuoja, bet ir groja pianinu. Be to, atlikėja teigia labai mėgstanti žiūrėti „Vaikų Euroviziją“, taip pat ir talentų šou „Balsas“ bei „X Faktorius“, ir taip sužinoti daugiau apie skirtingas kultūras, apie skirtingose šalyse gyvenančius žmones. Daina „Stand By You“ skatina žmones nesityčioti vieniems iš kitų, elgtis draugiškai, palaikyti tuos, iš kurių šaipomasi. Tai puikiai iliustruoja ir dainos vaizdo klipas, vaizduojantis patyčių situaciją mokykloje.

YouTube player

Italijos atstovė šių metų konkurse – 12-metė Elisabetta Lizza. Ji Paryžiuje gruodžio 19 d. atliks dainą „Specchio (Mirror on the Wall)“. Daina yra pop roko žanro ir, turint omenyje, kad atlikėja yra didelė šių metų „Eurovizijoje“ pergalę išplėšusios grupės „Måneskin“ gerbėja, tai nestebina. Dainą parašė keturi Italijos kūrėjai – Fabrizio Palaferri, Stefano Rigamonti, Marco Iardella ir Franco Fasano. Pastarasis keletą kartų dalyvao Sanremo muzikos festivalyje. Elisabetta turi šiek tiek patirties muzikoje – pastaruosius trejus metus ji dainuoja miuzikluose ir dalyvauja įvairiuose vietiniuose dainavimo konkursuose. Be to, ji puikiai groja pianinu ir teigia, kad vienintelis dalykas, kuris jai teikia daugiau džiaugsmo nei pianinas – itališko maisto valgymas kartu su savo šeima ir draugais.

YouTube player

Portugalijos paraiška šių metų „Vaikų Eurovizijai“ – išties neįprasta ir nevaikiška. Šiai valstybei atstovauja 14-metis, „Portugalijos balsas. Vaikai“ nugalėtojas Simão Oliveira su kūriniu „O Rapaz“. Nors atlikėjo šeimoje niekas neužsiima muziką, jis dainuoti pradėjo būdamas ketverių, ir iškart susidomėjo fado – tradiciniu portugališkos muzikos stiliumi, kuriam būdingas istorijos pasakojimas ekspresyviomis, giliomis ir melancholiškomis dainomis. Jis žavisi tokiais šio stiliaus dainininkais, kaip Tony de Matos, Amália Rodrigues ir António Zambujo. Daina „O Rapaz“ yra būtent fado stiliaus. Atlikėjas teigia nemėgstantis modernių technologijų, jam patinka gamta, gyvūnai. Dainos vaizdo klipas tai tarsi ir parodo – jame matome daug gamtos, žalumos, o vėliau – Simão, dainuojantį retro stiliaus scenoje bei vilkintį tokius drabužius.

YouTube player

Kaip vertinate Italijos, Albanijos ir Portugalijos šansus 2021 metų „Vaikų Eurovizijoje“? Ar Italija pakartos 2014 metais pasiektą pergalę? Ar kitos dvi, ne tokios sėkmingos, šalys pasieks savo geriausius rezultatus konkurse? Kviečiame pasidalinti įžvalgomis komentaruose, o kaip seksis šiems ir kitiems dalyviams – sužinosime po kiek mažiau nei mėnesio.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Bona
Bona
prieš 2 metus

Simão Oliveira yra labai gražus vyras.