TVP nuotr.
DalyviaiVaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizijos 2021“ dalyvių pristatymas: Nyderlandai ir Lenkija

2021 metų „Vaikų Eurovizijos“ sezonui vis labiau įsibėgėjant, tęsiame dalyvių pristatymą, ir šįkart keliaujame į Nyderlandus – šalį, kuri iki šiol nepraleido nė vieno konkurso per visą istoriją, bei Lenkiją – vienintelę valstybę, konkursą laimėjusią du kartus iš eilės.

Nyderlandams šiais metais atstovauja 14-metė atlikėja Ayana Voss, geriau žinoma kaip tiesiog Ayana, kuri turi japoniško ir britiško kraujo. Ji buvo išrinkta atstovauti savo šaliai, kai nugalėjo tris konkurentus ir laimėjo nacionalinę atranką „Junior Songfestival 2021“. Ji Paryžiuje gruodį atliks dainą „Mata sugu aō ne“. Įdomu tai, kad daina atliekama net trimis kalbomis – olandų, anglų ir japonų – ir Ayana laisvai kalba visomis jomis. „Mata sugu aō ne“ yra apie toli gyvenančių artimųjų ilgesį ir viltį greitai juos pamatyti. Ayana dainą skiria savo artimiesiems Japonijoje, kurių dėl COVID-19 pandemijos kurį laiką nematė. Taip pat kelios dainos eilutės kalba ir apie norą vėl pamatyti Japoniją, jos gamtą.

YouTube player

Atstovauti Lenkijai šiemet buvo išrinkta Sara Egwu-James, „Lenkijos balsas. Vaikai 2021“ nugalėtoja. Jai yra 13 metų, ir ji, kaip ir Ayana, turi maišyto kraujo. Jos mama yra lenkė, o tėtis – nigerietis. Deja, dėl to ji yra sulaukusi ir rasistiškų komentarų, bet teigia, kad stengiasi į juos nekreipti dėmesio. Sara taip pat teigė „Vaikų Eurovizijoje“ norinti atiduoti visą save bei pakartoti 2018 ir 2019 metų „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtojų iš Lenkijos – Roksanos Węgiel ir Viki Gabor – sėkmę. Sara Paryžiuje atliks dainą „Somebody“, kurios bendraautoriai Patryk Kumór ir Dominic Buczkowski-Wojtaszek prisidėjo ir prie abiejų pergalingų Lenkijos dainų – „Anyone I Want To Be“ ir „Superhero“. Beje, ši paraiška nacionalinę atranką „Szansa na Sukces“ laimėjo triuškinamai – surinko 10 taškų, o abu Saros konkurentai – vos po 4.

YouTube player

Kaip vertinate Lenkijos ir Nyderlandų atstoves bei jų dainas? Parašykite savo nuomonę komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus