Vaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizijos“ įdomybės. Pirmieji dainų konkurso istorijos puslapiai

Likus šešioms savaitėms iki antro didžiausio „Eurovizijos“ dainų konkurso šeimos vaikiškosios versijos, naujienų portalas „Eurodiena.lt“ kviečia prisiminti ir sužinoti įvairiausių įdomybių apie jau 19-ą kartą organizuojamo „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurso istotriją!

Pirmieji televizijos šou istorijos puslapiai

Pirmąjį konkursą organizavo Danija – jai buvo patikėta tai daryti dėl turimos patirties rengiant visoje Skandinavijoje populiarų konkursą „MGP Nordic“. Tuo metu Dėl 2004 m. „Vaikų Eurovizijos“ organizavimo kilo nemažai keblumų. Dar 2003-ųjų gegužę EBU tam pasirinko Jungtinės Karalystės transliuotoją ITV, tačiau po metų jie pareiškė turintys finansinių problemų ir konkurso dalyvių negalėsiantys pakviesti į salą.

YouTube player

Kitas EBU pasirinkimas buvo 2003 m. konkurso nugalėtoja Kroatija, tačiau dėl arenos užimtumo ši šalis rengti taip pat atsisakė. Tuomet, likus vos penkiems mėnesiams iki 2004 m. „Vaikų Eurovizijos“, Norvegijos transliuotojas NRK pasisiūlė suorganizuoti konkurso antąją transliaciją. Tam, kad ateityje būtų išvengta panašių nesklandumų, nuo 2005 m. EBU inicijavo konkursą, kurio metu išrenkama valstybė, organizuosianti konkursą. Ši tvarka galiojo iki 2013 m. 

Pimaisiais metais dainų konkurse dalyvavo 16 Europos valstybių — Baltarusija, Belgija, Kroatija, Kipras, Danija, Graikija, Latvija, Šiaurės Makedonija, Malta, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Rumunija, Ispanija, Švedija ir Jungtinė Karalystė. Po metų prisijungė dar dvi — Prancūzija ir Šveicarija. 2004-ųjų transliaciją iš Lilehamerio miesto stebėjo daugiau nei 100 milijonų žiūrovų visame žemyne.

YouTube player

Dar vienas įdomus faktas: 2004 ir 2005 m. „Vaikų Eurovizija“ pasižymėjo įdomia pasirodymo eilės tvarkos sprendimo sistema. Buvo pasitelkti burtai nuspręsti, kas konkursą atidarys, kas uždarys bei kelintu numeriu pasirodys šeimininkai. Likę dalyviai burtų keliu suskirstyti į net tris grupes, ir tuomet tikslius pasirodymo numerius jau dėliojo prodiuseriai. Siekta, kad grupėse nebūtų, pavyzdžiui, trijų ar daugiau baladžių ar dainų iš Rytų Europos iš eilės.

YouTube player

Laukite tęsinio!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus