FABIO FISTAROL nuotr.
Organizavimas

Oficialu: 2022-ųjų metų „Eurovizija“ vyks Turine

Neįprastai ilgai užtrukusi „Euroviziją“ rengsiančio miesto paieška baigėsi. Oficialiai paskelbta, kad didžiausias dainų konkursas Europoje vyks Šiaurės Italijoje, Turino mieste. Taip pat paskelbta, kad konkursas vyks gegužės 10, 12 ir 14 dienomis.

YouTube player

Renginys bus surengtas 2005-aisiais pastatytoje „Pala Alpitour“ arenoje, talpinančioje daugiau nei 18 tūkst. žiūrovų. Turinas 2006-aisiais yra surengęs kitą masinį renginį – žiemos olimpines žaidynes, o minėtoje arenoje koncertus surengę yra garsiausi atlikėjai: Bobas Dylanas, Madonna, Rihanna, „U2“, Lana Del Rey, Ariana Grande, Shakira bei Italijos „Eurovizijos“ žvaigždės, tokios kaip Il Volo (2015) ir Marco Mengoni (2013). Dalis Italijos žiniasklaidos taip pat praneša, kad konkurso vedėju taps hitų „Grace Kelly“ ir „Relax, Take it easy“ atlikėjas Mika.

Reklaminis Turino klipas, dalyvaujant konkurse dėl „Eurovizijos“ rengimo:

YouTube player

„Euroviziją“ priimti pretenduojantys miestai turėjo pasiūlyti per 90 minučių pasiekiamą oro uostą, bent 2 tūkst. viešbučių kambarių, nuo 8 tūkst. žiūrovų talpinančią dengtą areną, išplėtotą miesto infrastruktūrą ir galimybę užtikrinti konkurso svečių saugumą. Sulaukusi išsamios informacijos apie kiekvieną paraišką, RAI kartu su Europos transliuotojų sąjungos atstovais kruopščiai įvertino kiekvieno miesto privalumus ir trūkumus. Kiek anksčiau italų spauda pranešė, kad trys pagrindiniai kandidatai surengti „Euroviziją“ buvo Milanas, Bolonija ir Turinas.

„Eurovizija“ į Italiją grįžta pirmą kartą nuo 1991-ųjų, kai po Toto Cutugno pergalės šou buvo surengtas Romoje. Šią galimybę iškovojo pernai „Eurovizijoje“ triumfavę rokeriai „Måneskin“.

YouTube player

Visų redaktorių vardu, dėkojame, jog „Eurovizijos“ naujienas renkatės skaityti mūsų portale! Kviečiame išreikšti nuomonę ir padėti „Eurodienai“ tobulėti, užpildykite apklausą, koks turinys jums patinka labiausiai ar kokių naujovių tikitės mūsų naujienų sraute. Start voting now!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus