EBU / Andres Putting Nuotr.
Atrankos

Pabandom iš naujo ir 2022-aisiais: LRT žada finansuoti dalyvių pasirodymus

50 dienų — tiek liko laiko Lietuvos dainininkams, kompozitoriams, dainų kūrėjams menininkams apsispręsti dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir kovoti dėl geriausios dainos titulo Europoje! Apžvelkime atrankos naujienas ir tai, kas turėtų nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir dalyvius.

LRT skelbia naujovę

Nors „Eurovizijos“ atrankos, prasidėsiančios už 3 mėnesių, taisyklės bemaž nepakito nuo praėjusių metų, nacionalinis Lietuvos transliuotojas šiemet ketina finansiškai prisidėti prie pasirodymo kokybės gerinimo.

„LRT planuoja dalyviams išskirti iki 54 000 eurų, neįskaitant mokesčių, paramą – ši suma būtų padalyta maksimaliam 36 dalyvių skaičiui“ — rašoma LRT pranešime. Konkurso taisyklėse nurodoma, jog iki 1 000 eur gali būti skiriama dalyvio konkursinės dainos garso takelio (fonogramos) gamybai, dar 500 — atlikėjų įvaizdžiui ir scenografijai.

Atitinkamos institucijos sieks užtikrinti skaidrumą ir atidžiai prižiūrės ar pinigai naudojimi pagal paskirtį, t.y., ne atlikėjo ar prodiuserio honorarui. Tikslingai panaudotos lėšos turėtų kelti pasirodymų lygį, televizijos šou kokybę bei užtikrinti lygias konkurencijos sąlygas ir profesionaliems, ir pirmus žingsnius muzikos pasaulyje žengiantiems atlikėjams.

YouTube player

Taisyklės nesikeičia

Kaip ir įprasta, konkursinių dainų trukmė neturi viršyti 3 minučių limito, bei negalėjo būti viešai publikuojama ne anksčiau nei 2021 m. rugsėjo 1 d.

Dalyvauti atrankoje norą išreikšti gali tiek daininkai, tiek kompozitoriai — tereikia užpildyti paraišką iki šių metų lapkričio 25 d. ir atitikti keliamus kriterijus, pavyzdžiui, būti vyresniems nei 16 metų Lietuvos Respublikos piliečiams. Tiesa, pastaroji sąlyga gali būti vertinama konkurso rengėjų ir sprendimai gali būti priimami atsižvelgiant į įvairias situacijas.

Be to, vienas atlikėjas ar grupė konkurso atrankoje gali pasirodyti tik su viena konkursine daina. Daugiau informacijos ir kitos atrankos taisyklės — čia.

Išlieka ir daug diskusijų kelianti balsų skaičiavimo formulė, kuomet surinkus vienodą balų skaičių tiek iš žiūrovų, tiek iš komisijos, visgi, priešingai nei didžiajame „Eurovizijos“ dainų konkurse, laimėtų muzikos industrijos profesionalų lyderis.

Laidos formatas priklausys nuo aplinkybių

„Pabandom iš naujo!“ laidos strategijos LRT keisti nenusprendė. Greičiausiai, kitąmet ir toliau stebėsime 6 savaičių maratoną šeštadieniais. Nacionalinės atrankos taisyklėse nurodoma, kad vykti turėtų 2 atrankos laidos, 2 pusfinaliai ir didysis finalas.

Vyriausiasis LRT prodiuseris A. Giržadas kol kas nesiryžta prognozuoti finalo transliacijos ypatumų: „Viskas priklausys nuo kovido situacijos: ar turėsime finalą arenoje, ar liksime mūsų studijoje“. Daugiau apie artėjančias atrankų laidas klausykite interviu laidoje „Labas rytas, Lietuva! Šeštadienis“.

Primename, jog praėjusiais metais pirmą kartą nacionalinės atrankos vyko be žiūrovų studijoje.

Kaip vyks atrankos stebės LRT generalinės direktorės pavaduotojas G. Oganausko vadovaujama darbo grupė, kurią sudaro puikiai atpažįstami „Eurovizijos“ pasaulio vardai: A. Giržadas, R. Zilnys, D. Užkuraitis, P. Varvuolis, V. Bikus, L. Patskočimaitė, R. Putnikienė, M. Savickaitė.

YouTube player

Kuriuos Lietuvos atlikėjus norite išvysti kitų metų atrankoje, galbūt turite mėgstamą dainų autorių, kurio kūrybos vaisius tikitės išgirsti transliacijų metu? Bendraukime!

Visų redaktorių vardu, dėkojame, jog „Eurovizijos“ naujienas renkatės skaityti mūsų portale! Kviečiame išreikšti nuomonę ir padėti „Eurodienai“ tobulėti, užpildykite apklausą, koks turinys jums patinka labiausiai ar kokių naujovių tikitės mūsų naujienų sraute. Start voting now!

 

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus