Peder Carlsen nuotr.
FanaiRezultatai

„OGAE Second Chance 2021“ konkursą triuškinamai laimėjo norvegai „KEiiNO“

Tradiciniame, nuo pat 1987 metų kasmet vykstančiame OGAE fanų klubo „Antrojo šanso“ balsavime šiais metais triumfavo grupė KEiiNO su daina „Monument“. Grupė vasarį vykusioje Norvegijos nacionalinėje atrankoje „Melodi Grand Prix“ užėmė antrą vietą – nusileido tik atlikėjui TIX. „Eurovizijos“ gerbėjų puikiai vertinama daina „Monument“ ne tik laimėjo OGAE klubo balsavimą, bet ir surinko rekordinį skaičių taškų.

Renginiui buvo pasirinkta kiek neįprasta balsų skelbimo sistema – pirmiausia paskelbta, kiek kiekviena šalis gavo balų, susumavus visus taškus nuo 1 iki 10. Po to pranešėjai iš kiekvienos valstybės OGAE narės ir likusio pasaulio skelbė, kam skyrė 12 taškų. Po pirmojo balsavimo etapo pirmą vietą užėmė Švedijos atstovas Eric Saade su daina „Every Minute“, o antrąją – italas Irama, kovo pradžioje Sanremo festivalyje atlikęs dainą „La genesi del tuo colore“. Minėti dalyviai galutinėje lentelėje atsidūrė atitinkamai antroje ir trečioje vietose. Nugalėtojai KEiiNO po pirmojo etapo užėmė vos 11 vietą iš 14 galimų, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai paaiškėjo, kad jie gavo 12 balų iš beveik visų šalių.

Lietuvos atstovas Gebrasy su daina „Where’d You Wanna Go“ užėmė garbingą 7-ąją vietą. Vasarį vykusiame „Pabandom iš naujo 2021“ finale jis užėmė 2 vietą, nusileido tik grupei „The Roop“.

Primename, kad OGAE „Antrojo šanso“ konkurse kasmet dalyvauja dainos, dalyvavusios nacionalinėse atrankose ir jų nelaimėjusios bei deleguotos kiekvienos valstybės OGAE klubo narių.

Konkursas šiais metais buvo organizuojamas Švedijos, kadangi pernai jį laimėjo šios šalies atstovė Anna Bergendahl su daina „Kingdom Come“. Renginio pradžioje buvo galima išgirsti šios dainos akustinį atlikimą.

 

Visi rezultatai:

  1. Norvegija – 441
  2. Švedija – 353
  3. Italija – 326
  4. Suomija – 219
  5. Kroatija – 163
  6. Prancūzija – 159
  7. Lietuva – 141
  8. Ispanija – 138
  9. Izraelis – 119
  10. Estija – 106
  11. Portugalija – 99
  12. Albanija – 53
  13. Danija – 35
  14. Rusija – 21

 

Kviečiame pasižiūrėti renginį ir savo nuomone pasidalinti komentaruose!

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus