Hadrien Hanse nuotr.
Dalyviai

Belgas Jérémie Makiese dainuos „Miss You“

Dar rugsėjį Belgijos transliuotojas RTBF paskelbė, kad šalies garbę kitų metų konkurse gins „Belgijos Balso“ nugalėtojas Jérémie Makiese. Jis tapo pirmuoju 2022 m. sezono atlikėju, o ketvirtadienį buvo pristatyta ir konkurse skambėsianti daina „Miss You“.

YouTube player

Du Belgijos nacionaliniai transliuotojai rotuodami kasmet renkasi, kas taps šalies atstovais „Eurovizijoje“. Įprastai olandiškasis VRT atstovą rinkdavo lyginiais metais, o prancūziškasis RTBF – nelyginiais, tačiau šią tvarką sujaukė pandemija ir šaliai dvejus metus iš eilės atstovavo VRT pasirinkta grupė „Hooverphonic“. RTBF tęsia tradiciją šalies vėliavą dainų konkurse patikėti „Belgijos Balso“ dalyviams, nes būtent šiame konkurse išgarsėjo keturi paskutinieji šio transliuotojo pasirinkti atstovai: Eliot, Blanche, Loïc Nottet ir Roberto Bellarosa.

2022-ųjų Belgijos atstovas Jérémie Makiese gimė kongiečių šeimoje Antverpene, Belgijoje. Jo mama dainuoja ir groja tamtamu, o tėtis yra choro narys, tad muzika atlikėjo gyvenime užėmė svarbų vaidmenį nuo pat vaikystės. Kai sudalyvavo aklojoje „Belgijos Balso“ perklauso, į atlikėją atsisuko visi keturi šou mokytojai, įskaitant 2015-ųjų Belgijos atstovą Loïc Nottet. Tačiau Jérémie pasirinko amerikiečių kilmės atlikėją BJ Scott ir būdamas jos komandos nariu triumfavo konkurse. Po pergalės atlikėjas nusprendė sustabdyti savo geologijos studijas ir daugiau dėmesio skirti muzikai bei dar vienam hobiui – futbolui. Atlikėjas yra „Excelsior Virton“ klubo, žaidžiančio antrojoje Belgijos lygoje vartininkas.

Keli Jérémie pasirodymai „Belgijos Balse“:

YouTube player
YouTube player

Belgijos atstovas pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus