RAI nuotr.
Organizavimas

Rengti „Euroviziją 2022“ pretenduoja septyniolika Italijos miestų

Aistroms ir įspūdžiams po Europos futbolo čempionato dar nenurimus, Italijos transliuotojas RAI skelbia, kad dėl teisės organizuoti kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkursą susirungs net septyniolika miestų.

Vakar buvo paskutinė diena, kai italų miestai, norintys kitąmet priimti „Eurovizijos“ konkursą savo teritorijoje, galėjo teikti paraiškas RAI transliuotojui. Italai dukart rengė konkursą – 1965-aisiais Neapolyje ir 1991-aisiais Romoje, o galimybe organizuoti trečiąją „Euroviziją“ Italijoje susidomėjo šie miestai ir miesteliai:

Bolonija:

Genuja:

Florencija:

Milanas:

Roma:

Turinas:

Triestas:

Alesandrija:

Matera:

Pezaras:

Riminis:

Viterbas:

Ačirealė (Katanija):

Bertinoro (Forli-Čezena):

Jezolas (Venecija):

Palacolo Akreidė (Sirakūzai):

Sanremas (Imperija):

„Euroviziją“ priimti pretentuojantys miestai turės iki rugpjūčio 4 dienos pasiūlyti rengėjams per 90 minučių pasiekiamą oro uostą, bent 2 tūkst. viešbučių kambarių, nuo 8 iki 10 tūkst. žiūrovų talpinančią dengtą areną, išplėtotą miesto infrastruktūrą ir galimybę užtikrinti konkurso svečių saugumą. Sulaukusi išsamios informacijos apie kiekvieną paraišką, RAI kartu su Europos transliuotojų sąjungos atstovais kruopščiai įvertins kiekvieno miesto privalumus ir trūkumus.

Tikėtina, kad tradiciškai dėl pagrindinių reikalavimų neatitikimo daugelis lenktynes paliks anksčiau laiko, o arši kova užvirs tarp 3-4 miestų. Pagal Italijos žiniasklaidą, finaliniame etape į kovą, tikėtina, stos Milanas, Turinas ir Bolonija. Kaip manote, kuriame mieste vyks muzikos šventė kitąmet?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus