Atrankos

Šalys pradeda pasirengimą 2022 metų „Eurovizijai“

Sakoma, kad roges reikia ruošti vasarą, tad nenuostabu, kad praėjus mėnesiui po 2021 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalis šalių jau paskelbė dalyvausiančios kitų metų renginyje Italijoje. Dalis jų jau paskelbė ir apie (ne)pasikeisiančius atstovų rinkimo procesus.

Dalyvavimą 2022 metų „Eurovizijoje“ jau patvirtino 19-a šalių: Albanija, Australija, Bulgarija, Estija, Graikija, Italija, Izraelis, Lenkija, Malta, Nyderlandai, Norvegija, Prancūzija, San Marinas, Serbija, Suomija, Švedija, Šveicarija, Ukraina ir Vokietija.

Kalbant apie kitas konkurse galimai dalyvausiančias šalis galima išskirti Turkiją, kurios nacionalinis transliuotojas TRT pradėjo derybas su Europos Transliuotojų Sąjunga dėl grįžimo į konkursą. Paskutinį kartą šalis „Eurovizijoje“ dalyvavo 2012-aisiais. Tuo metu mūsų kaimynės Baltarusijos nacionalinio transliuotojo BTRC narystė Europos Transliuotojų Sąjungoje buvo sustabdyta, o tai reiškia, kad šalies kitų metų konkurse neišvysime. Andoros nacionalinis transliuotojas RTVA skelbė, kad šalis į konkursą negrįš, tačiau 2009-ais šaliai atstovavusi Susanne Georgi svajoja šalį sugrąžinti į konkursą ir yra pasiruošusi finansuoti dalyvavimą jame. „Eurovizijoje“ Europos nykštukė pastarąjį kartą dalyvavo tais pačiais 2009-ais.

Kai kurios iš šalių pranešė ir apie atrankų sistemos pakeitimus: dažniau uždarai atlikėjus renkančios Malta ir San Marinas planuoja rengti nacionalines atrankas. Prie atviros atrankos proceso turėtų grįžti ir Albanija, Australija, Danija, Estija, Italija, Norvegija, Prancūzija, Serbija, Suomija ir Švedija. Kitos dalyvavimą konkurse patvirtinusios šalys atrankas planuoja rengti uždarai arba atrankos būdo dar nepaskelbė.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus