Lotta på Liseberg nuotr.
Lotta på Liseberg nuotr.
Eurožvaigždės

Mėnuo po „Eurovizijos“: milijonai perklausų ir koncertiniai turai

Nors praėjo mėnuo po „Eurovizijos“ karštinės, šių metų konkurso dainos neliko staiga užmirštos: geriausios karaliauja muzikos sąrašų viršūnėse, renka perklausas internetinėse muzikos klausymosi platformose, skamba radijo imtuvuose ir socialiniuose tinkluose visame pasaulyje.

Nugalėtojų sėkmė

Nenuostabu, kad šiuo metu talentingieji rokeriai „Måneskin“ yra bene populiariausia roko grupė visoje Europoje. Iš karto po pergalės gegužės 23-iąją „Zitti e buoni“ įsiveržė į „Spotify Global Chart“ dešimtuką, daugelyje Europos valstybių atsidūrė pirmoje vietoje. Tai – istorinis ir unikalus atvejis Italijos muzikos industrijoje, kadangi „Måneskin“ daina per vieną dieną tapo visų laikų klausomiausia italų kompozitorių daina šioje muzikos klausymosi platformoje, rašo muzikos žurnalas „Billboard Italia“.

YouTube player

Neseniai daina buvo perklausyta daugiau nei 100 mln. kartų „Spotify“, kiek daugiau nei prieš dvi savaites pergalingas 524-ių taškų singlas daugiausiai buvo klausomas Suomijoje, Graikijoje, Nyderlanduose, Švedijoje bei Lietuvoje — šalyse, kuriose „Zitti e buoni“ kuriam laikui buvo įsitaisiusi pirmose sąrašų vietose.

Italų daina Jungtinėje Karalystėje nurungė kiekvienais metais „Eurovizijoje“ skirtingais amplua pasirodantį Månso Zelmerlöwą ir hitą „Heroes“, kuomet „UK Singles Chart“ tope „Zitti e buoni“ ne tik aukščausiai pasirodė 17-oje vietoje bet ir tapo pirma visiškai italų kalba atliekama daina, įsiveržusia į sąrašo dvidešimtuką, per pastaruosius 30 metų.

Birželio pradžioje singlas pasirodė 26-uoju numeriu „Billboard Global 200 ir užkopė į 10-ą Billboard „Global Excl. US“ sąrašo vietą Jungtinėse Valstijose. Panašu, kad po vienerių metų pertraukos, šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai nebus greitai pamiršti ne tik Senajame žemyne.

Lietuviai klauso savo favoritų

Lietuvoje italų muzika sulaukė ne ką mažesnio susidomėjmo. „Agata.lt“ pateiktame šių metų 24-os savaitės singlų TOP 100 sąrašo pirmoje vietoje jau 4 savaites iš eilės pozicijos nekeičia „Zitti e buoni“. Įdomu tai, kad iš visų dainų, patekusių į šį sąrašą, net penktadalis yra „Måneskin“: „I Wanna Be Your Slave“, „Beggin’“, „Coraline“ ir kt.  Pilną sąrašą žiūrėkite čia.

Apžvelgiant kitų finalininkių dainų sėkmę mūsų šalyje, lietuviai ir toliau klauso tų dainų, už kurias ir balsavo tiesioginių transliacijų metu. „Agata.lt“ svetainėje pateiktoje daugiausiai klausomų singlų „Spotify“, „Deezer“, „Apple Music“, „iTunes“ ir kt. platformų oficialioje statistikoje, 5 savaites iš eilės skamba „Shum“ ir „El Diablo“. Lietuvių, suomių, prancūzės, islandų, šveicaro, belgų, azerės, maltietės ir švedo dainų pavadinimus taip pat galima išvysti joje.

@bapravi nuotr.
Times Square, Niujorkas

Pastarųjų bei daugelio kitų daininkų atliekamos dainos sulaukė sėkmės visame pasaulyje, o atlikėjai organizuoja turus Europoje. Neišimtis ir Lietuva — džiugi naujiena visiems palaikiusiems Ukrainą, mat „Go_A“ atvyksta į didžiuosius šalies miestus! Grupė rengs pasirodymus net dviejuose festivaliuose šią vasarą: „Vilnius Ore“ liepos 13 dieną elektro-folko muzikantai gros VU Botanikos sode Vingio parke, o liepos 16-18 dienomis senųjų tradicijų ir menų festivalyje „Gabya“ jaunimo sostinėje Klaipėdoje.

Geltonoji banga Europoje

Sausio 21-ąją pirmą kartą visuomenei pristatytas „The Roop“ kūrinys akimirksniu užkariavo lietuvių širdis, o finale pelnė taškų iš net 27-ių šalių žiūrovų. Šiuo metu electro-pop dainos vaizdo klipasYoutube peržiūrėtas daugiau nei 12 mln. kartų, o perklausos įvairiose muzikos klausymo platformose netgi viršija šį skaičių. Lietuvoje jau 21-ą savaitę dainos pavadinimas puikuojasi tarp 15-os geriausių dainų, o Europoje skamba radijo stotyse. Belgijoje 4-oje, Suomijoje 19-oje, Islandijoje 23-oje, Švedijoje 39-oje vietose aukščiausiai kilo „Discoteque“, taip pat buvo mėgstama ir JK, Nyderlandų, Graikijos, Airijos klausytojų.

Šiuo metu Lietuvai geriausią rezultatą per 15-a pastarųjų metų pelniusi grupė ruošiasi koncertams Lietuvoje beigi svetur. Už mažiau nei dviejų savaičių atlikėjai džiugins Trakų ir Klaipėdos gyventojus. Be didžiųjų vasaros festivalių, svečiuosis ir Taline. Ar Lietuvos atstovai atvyks į jūsų miestą, žiūrėkite čia.

Redaktorių grojaraštis

„Eurovizijos“ savaitė trumpa, bet konkurso dainos nepaliauja skambėti ne tik radijo stotyse bet ir „Eurodienos“ šeimos grojaraščiuose. Lietuvos, Italijos, Prancūzijos, Ukrainos dainų redaktoriai klausosi dažniausiai. Kristinai nuotaiką kelia ir „El Diablo“, „Adrenalina“, „Loco Loco“. Štai Justas džiaugiasi atradęs „Måneskin“, taip pat išskiria ir islandų bei čeko dainas. Pastaroji puikiai atspindi vasarišką nuotaiką!

Kurių 2021-ųjų sezono dainų vis dar klausotės, galbūt atradote naujų favoritų ar muzikinių žanrų, kurių neklausėte anksčiau? Pasidalinkite žemiau!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus