Thomas Hanses
Rezultatai

„Euroviziją 2021“ laimėjo Italija!

Po metų pertraukos, „Eurovizija“ sugrįžo. Gegužės 22 dieną įvyko didysis finalas, kuriame pasirodė 26 šalys. Transliacijos gale paaiškėjo, kad pergalę nuskynė Italijos atstovai grupė „Måneskin“ su daina „Zitti e buoni“. Komisijos balsavime jie liko 4-oje vietoje, tačiau žiūrovų balsavimą laimėjo užtikrintai. Iš viso italai surinko 524 taškus.

Tai yra trečioji Italijos pergalė „Eurovizijoje“. Pirmoji buvo pasiekta 1964 metais, kai Gigliola Cinquetti atliko dainą „Non ho l’età”. Antrą kartą tai padarė Toto Cutugno 1990-aisiais, kai atliko dainą „Insieme 1992“.

Antrąją vietą užėmė Prancūzija, kuriai atstovavo Barbara Pravi su daina „Voila“, o trečiąją – Šveicarijos atstovas Gjon’s Tears, atlikęs kūrinį „Tout l’univers“. Būtent jis laimėjo komisijos balsavimą.

Paskutine vieta tenkintis teko Jungtinei Karalystei, negavusiai nė vieno taško nei iš žiūrovų, nei iš komisijos. Tiesa, įdomu tai, kad net keturios šalys negavo nė vieno taško iš žiūrovų – be Jungtinės Karalystės, tai buvo Vokietija, Ispanija ir Nyderlandai.

Renginyje be 26 šalių atstovų pasirodė ir svečių. Vienas iš jų – 2019-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas Duncan Laurence. Deja, prieš kelias dienas dainininkui buvo nustatytas koronavirusas, kuris neleido jam pasirodyti renginyje gyvai, bet po visų konkursinių numerių matėme jo pasirodymo įrašą. Jis atliko savo pergalingą kūrinį „Arcade“ ir dainą „Stars“. Taip pat galėjome išvysti ir pasaulinę žvaigždę, olandų didžėjų Afrojack, Nyderlandų atstovę 2005-ųjų „Eurovizijoje“ Glennis Grace bei 6 buvusius „Eurovizijos“ nugalėtojus – Lenny Kuhr, „Teach-In“ ir Getty Kaspers, Sandra Kim, Helena Paparizou, „Lordi“ bei Måns Zelmerlöw.

Finalo rezultatai:

Nugalėtojų pasirodymas:

YouTube player

Lietuvos komisijos finale skirti balai:

12 – Ukraina

10 – Italija

8 – Šveicarija

7 – Belgija

6  – Portugalija

5 – Prancūzija

4 – Islandija

3 – Malta

2 – Bulgarija

1 – Izraelis

 

Lietuvos žiūrovų finale skirti balai:

12 – Ukraina

10 – Italija

8 – Prancūzija

7 – Suomija

6 – Šveicarija

5 – Norvegija

4 – Rusija

3 – Islandija

2 – Belgija

1 – Švedija

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus