Thomas Hanses (nuotr.)
Anonsai

Šiandien – 2021 metų „Eurovizijos“ finalas. 18-tieji pasirodys Lietuvos atstovai „The Roop“

Ilgai laukta „Eurovizinė“ savaitė šiandien pasieks kulminaciją – Roterdamo „Ahoy“ arenoje vyks 65-ojo dainų konkurso finalas. Šį vakarą sužinosime, kurios šalies atstovas iškovos „Eurovizijos“ trofėjų.

39 šalių šiemet dalyvavo konkurse, tačiau finalą pasiekė tik 26 – dvidešimt atstovų bilietus iškovojo dviejuose pusfinaliuose, o prie ju šiandien taip pat prisijungs „didžiojo penketo“ šalys – Jungtinė Karalystė, Ispanija, Italija, Prancūzija ir Vokietija – bei Nyderlandai.

Lietuvos viltis, grupė „The Roop“, kūrinį „Discoteque“ dar kartą žiūrovams atliks aštuoniolikti.

Andres Putting (EBU) nuotr.

Finalo dalyvių pasirodymų eiliškumas:

    1. Kipras
    2. Albanija
    3. Izraelis
    4. Belgija
    5. Rusija
    6. Malta
    7. Portugalija
    8. Serbija
    9. Jungtinė Karalystė
    10. Graikija
    11. Šveicarija
    12. Islandija
    13. Ispanija
    14. Moldova
    15. Vokietija
    16. Suomija
    17. Bulgarija
    18. Lietuva
    19. Ukraina
    20. Prancūzija
    21. Azerbaidžanas
    22. Norvegija
    23. Nyderlandai
    24. Italija
    25. Švedija
    26. San Marinas
YouTube player

Finalo pradžioje išvysime traidicinį vėliavų paradą, kurio metu bus pristatytos visos šį vakarą pasirodysiančios šalys. Tuomet keturi vakro vedėjai – Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Nikkie de Jager bei Jan Smit trumpai pristatys balsavimo taisykles ir paskelbs finalo pradžią.

Primename, jog balsavimas prasidės tik pasirodžius visoms šalims. Lietuvoje už savo favoritus galite balsuoti trumpuoju numeriu 1479, išsiuntę dviženklį jums patikusio pasirodymo numerį.

Pasirodžius visiems finalo dalyviams, kūrinį „Music Binds Us“ atliks 2005 metų Nyderlandų atstovė Glennis Grace kartu su atlikėju Wulf bei populiariu šalies didžėjumi Afrojack. Dar vieną svečių pasirodymą atliks šeši „Eurovizijos“ nugalėtojai, kurie dainuos ant kelių įžymių pastatų Nyderlanduose stogų – Lenny Kuhr (1969 m.), „Teach-In“ su Getty Kaspers (1975 m.), Sandra Kim (1986 m.), Helena Paparizou (2005 m.), Lordi (2006 m.) and Måns Zelmerlöw (2015 m.).

Kūrinius „Arcade“ ir „Stars“ iš anksto įrašytame pasirodyme atliks prieš du metus Tel Avivo „Eurovizijoje“ triumfavęs olandas Duncan Laurence.

Atėjus svarbausiai viso konlurso daliai – balsavimui, vedėjai teletiltu nusikels į kiekvieną šiemet konkurse dalyvavusią šalį ir paprašys paskelbti, kaip balsavo jų komisija. Lietuvos komisijos favoritus šį vakarą paskelbs Andrius Mamontovas.

Sužinojus, kaip atrodo rezultatų lentelė po komisijos balsavimo, konkurso vedėjai pradės skelbti, kaip balsavo būtent žiūrovai. Šiemet šie balai bus pristatomi taip pat, kaip ir 2019 metais – bus pradedama ne nuo mažiausio žiūrovų palaikymo susilaukusios šalies, o nuo tos, kuri kurią mažiausiai palaikė komisija.

Balsavimui pasibaigus, „Eurovizija“ turės naują nugalėtoją, kuris lips ant scenos ir dar kartą atliks pergalę atnešusį kūrinį. Pasibaigus transliacijai, internetu taip pat bus galima stebėti nugalėtojo spaudos konfereciją, su kuria ir pasibaigs šių metų „Eurovizijos“ sezonas.

Primename, jog finalą šiandien galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba LRT svetainėje.

„Eurodienos“ komanda jums linki gero „eurovizinio“ vakaro bei puikaus šou! Palaikykime „The Roop“ ir tikėkimės, jog Lietuvos paraiška bus puikiai įvertinta komisijos ir žiūrovų!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Robertas
Robertas
prieš 2 metus

Gaila, kad mūsų Valstybė, nėra kitų europos šalių nei mylima, nei gerbiama. Vaidinimas, kad kitai šaliai padėdi nieko nereiškia, jei to neįvertina tos šalies tauta. Tai ir rezultatas toks. Dar labiau gaila, kai Eurovizijoje vien tik subjektyvumas, balsavimas ne už atlikėjo profenasionalumą, atlikimo kokybę, aplinka (foną), balsuojama už kaimyninę ar aplamai šalį, kurioje gal buvo ir ten patiko. Lietuva, prie šios valdžios nepatraukli visais atžvilgiais. Galėjome būti pirmi.

Liudas
Liudas
prieš 2 metus

Lietuva