EBU nuotr.
Anonsai

Šį vakarą – antrasis 2021 metų „Eurovizijos“ pusfinalis

„Eurovizinė“ savaitė tęsiasi ir šiandien 22.00 val. (Lietuvos laiku) Roterdame vyks jau antrasis šiųmetinės „Eurovizijos“ pusfinalis. Dėl paskutinių dešimties bilietų į šeštadienio finalą kovos 17-kos šalių atstovai.

Pusfinalio nugalėtojus, kaip įprasta, rinks žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, buvo sudarytas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas, kuris gaus taškus nuo 12 iki 1. Iš esmės tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus.

Balsavimo teisę šiandien turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Ispanija, Prancūzija ir Jungtinė Karalystė, tad Lietuvos žiūrovai šį vakarą balsuoti negalės.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, LRT svetainėje.

Visus skaitytojus ir vėl kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – vienas skaitytojas, kuris prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodamas atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ suvenyrą. Esant keliems teisingai atspėjusiems skaitytojams, bus traukiami burtai.

Antrojo pusfinalio pradžioje išvysime Redo ir Eefje de Visser pasirodymą. Po to su žiūrovais pasisveikins ir trumpai balsavimo taisykles pristatys keturi vedėjai – Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Nikkie de Jager bei Jan Smit. Galiausiai, prasidės vakaro pasirodymai.

Islandijos atstovai Daði og Gagnamagnið gyvai nepasirodys – matysime asmeninių repeticijų metų nufilmuotą pasirodymą.

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
1  San Marinas Senhit Adrenalina
2  Estija Uku Suviste The Lucky One
3  Čekija Benny Cristo Omaga
4  Graikija Stefania Last Dance
5  Austrija Vincent Bueno Amen
6  Lenkija Rafał The Ride
7  Moldova Natalia Gordienko Sugar
8  Islandija Daði & Gagnamagnið 10 Years
9  Serbija Hurricane Loco Loco
10  Sakartvelas Tornike Kipiani You
11  Albanija Anxhela Peristeri Karma
12  Portugalija The Black Mamba Love Is On My Side
13  Bulgarija Victoria Growing Up Is Getting Old
14  Suomija Blind Channel Dark Side
15  Latvija Samanta Tina The Moon Is Rising
16  Šveicarija Gjon’s Tears Tout l’Univers
17  Danija Fyr & Flamme Øve Os På Hinanden

Pertraukos:

  1. Tarp Lenkijos ir Moldovos
  2. Tarp Portugalijos ir Bulgarijos

Pasirodžius visiems dalyviams bus pradėtas žiūrovų balsavimas. Išvysime du visų dainų pakartojimus, o vėliau scenoje pasirodys baleto šokėjas Ahmad Joudeh ir BMX-eris Dez Maarsen. Netrukus po to žiūrovai bus supažindinti su Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir Ispanijos atlikėjais, taip pat bus parodytos šių šalių finalo pasirodymų ištraukos. Galiausiai, vedėjai atsitiktine tvarka paaiškės 10 šalių, kurių dainas dar sykį girdėsime šeštadienio finale.

„Eurodienos“ komanda visiems linki gražaus „eurovizinio“ vakaro!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus