Andres Putting (EBU) nuotr.
Rezultatai

Į „Eurovizijos“ finalą iš pirmojo pusfinalio keliauja Lietuva ir dar devynios šalys

Roterdame prieš keletą minučių baigėsi dvejus metus lauktas pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis. Jo metu scenoje pasirodė 16 atlikėjų, tačiau šešiems iš jų konkursas jau baigėsi. Į finalą pateko 10 dalyvių, o vienais iš laimingųjų tapo ir Lietuvos atstovai „The Roop“!

Taip pat į finalą pateko Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Kipras, Švedija, Belgija ir Ukraina. Šie rezultatai reiškia, kad pirmą kartą nuo 2015 į finalą nepateko Australija, o Ukraina lieka vienintele šalimi, niekada per savo dalyvavimo istoriją nepraleidusia finalo. Žiūrint į išankstines lažybininkų prognozes, buvo atspėtos 9 iš 10 finalininkų, tuo tarpu mūsų redaktorių komandai šį kartą pavyko atspėti visas 10 į finalą keliaujančių šalių!

Vakarą atidarė pastarasis dainų konkurso nugalėtojas Duncan Laurence, o be šešiolikos konkursinių dainų šį vakarą buvo pristatytos ir trys automatinių finalistų dainos – Italijos, Vokietijos ir Nyderlandų.

„The Roop“ – „Discoteque“ pasirodymas pusfinalyje:

YouTube player

Iškart po pusfinalio buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu dalyviai ištraukė burtus, kurioje finalo pusėje pasirodys.

Pirmoje finalo pusėje pasirodys:

Izraelis;
Rusija;
Malta;
Kipras;
Belgija;

Antroje finalo pusėje pasirodys:

Norvegija;
Azerbaidžanas;
Lietuva;
Švedija;
Ukraina;

Tikslūs pasirodymų numeriai turėtų paaiškėti naktį po antrojo pusfinalio.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus