Nathan Reinds nuotr.
Organizavimas

Virtuali realybė, baletas ir konkurso legendos – 65-osios „Eurovizijos“ programa

Po metų pertraukos „Eurovizija“ grįžta su trenksmu – renginys žada būti įspūdingas. Tradiciškai, išgirdę visas šalis dalyves pusfinalių ir finalo metu, žavimės šalies organizatorės išmone nustebinti žiūrovus, laukiančius labiausiai jaudinančios šou akimirkos – finalininkų ar balų skelbimo. Neišimtis ir šie metai – Nyderlandų visuomeninis transliuotojas paruošė įsimintinų akimirkų kupiną programą.

Ryšys su gamta

Pirmojo pusfinalio metu išvysime daininkės Davinos Michelle ir aktorės Theklos Reuten pasirodymą „The Power of Water“ (liet. vandens galia).

Virtualios realybės pripildytame performanse bus atskleistas ypatingas olandų ryšys su vandeniu. Išgirsime ne tik išskirtinai D. Michelle sukurtą dainą apie galią sieti žmones „Sweet Water“, kartu išvysime didingas šalies užtvankų konstrukcijas, kurios netvindo karalystės žemių po vandeniu.

Iš ties nenuostabu, juk ir pati šių metų renginio scena atspindi Nyderlandų lygumų kraštovaizdį, o vandens tema taip pat naudota prieš 14 metų Roterdamo „Vaikų Eurovizijoje“.

YouTube player

Kol kas neatskleidžiama, kas pasirodys atidarymo ceremonijos metu, tiesa, žinoma, kad bus linksma: „The Eurovision Song Contest is back, and we are going to celebrate it!“ (liet. „Eurovizija“ sugrįžo, tad švęskime!). Būtent taip Roterdamas sveikinsis su visu pasauliu.

Priešingybių estetika

Baletas ir dviračių motokrosas: štai toks netikėtas kultūrų mišinys stebins žiūrovus ketvirtadienį antrojo pusfinalio metu.

Šalies įžymybės – klasikinio baleto šokėjas Ahmadas Joudehas drauge su BMX sportininku Dezu Maarsenu – atskleis šių dienų monotonijos ir atskirties pasaulį. „Ši tema – kaip niekad svarbi krizės metu, kurią išgyvename“, – pasirodymą „Close Encounters of a Special Kind“ (liet. dviejų kultūrų artima sandūra) apibūdina vienas iš šou organizatorių Gebenas Bakkeris.

Priešingai nei pirmajame pusfinalyje, jau yra aišku, kas pradės ketvirtadienio fiestą – tai breiko šokėjas Redo, kuriam talkins daininkė Eefje de Visser. Sujungiant šokį ir muziką, jiedu ne tik įkvėps dalyvius, bet ir primins žiūrovams konkurso vienybės žinutę.

YouTube player

Konkurso legendos

2021-ųjų „Eurovizijos“ finalas nesieks ilgiausios transliacijos rekordo ir kas sulauks „Arcade“ sėkmės sužinosime po beveik 4 valandų nuo „Te Deum“ pirmųjų natų. Renginio metu žiūrovų laukia ne vienas siurprizas!

Finalo metu išvysime dainuojant 64-osios „Eurovizijos“ nugalėtoją Duncaną bei jau tradicija tapusį šalių finalininkių vėliavų paradą. Jos metu prie DJ pulto stos jaunoji šalies žvaigždė Pieteris Gabrielis.

Transliacijos metu išvysime ir kitas Nyderlandų muzikos garsenybes. „Music Bind Us“ atliks netikėtas trio: puikiai pasaulyje žinomas DJ Afrojack su orkestru, 2005-ųjų Nyderlandų atstovė Glennis Grace bei muzikantas Wulf. Jie pasirodys ir „Ahoy“ arenoje, ir Roterdamo įspūdingiausiose vietose, pavyzdžiui, ant „Erasmus“ tilto.

YouTube player

„Rock the Roof“ – taip įvardijamas net šešių „Eurovizijos“ ikonų pasirodymas ant Roterdamo kultūros objektų viršūnių. Interaktyvius Lenny Kuhr (Nyderlandai, 1969), Teach-In su Getty Kaspers (Nyderlandai, 1975), Sandros Kim (Belgija, 1986), Helenos Paparizou (Graikija, 2005), Lordi (Suomija, 2006), Månso Zelmerlöwo (Švedija, 2015) pasirodymus matysime ant pramogų centro „Maassilo“, „New York“ viešbučio bei Boijimans Van Beuningen Depot muziejaus stogų.

YouTube player

Akivaizdu, jog vizualiniais ir kūrybiniais sprendimais Europa bus nustebinta, o Roterdamo miestą norės aplankyti daugelis!

Gaga pasirodys finale?

Akyliausi konkurso mylėtojai balandžio 24-ąją pastebėjo, jog atlikėjos kocertinio turo „The Chromatica Ball“ (kuris pernai dėl pandemijos buvo atidėtas) metu ji turėtų pasirodyti ir Roterdamo „Ahoy“ arenoje būtent didžiojo „Eurovizijos“ finalo dieną.

Kol kas lieka neaišku ar pasaulinė pop muzikos ikona dainuos didžiausioje Europos šventėje.

Įdomu tai, kad į žinią itin greitai dėmesį atkreipė konkurso vykdantysis prodiuseris Sietse Bakker, sudaužydamas populiarių hitų atlikėjos gerbėjų širdis taigi ir paneigdamas paskalas. Į klausimą, ar išvysime Gagą, atsakė trumpai: „Not that we know of“ (liet. kol kas nežinome).

Ar tai kategoriškas ne iš organizatorių daržo? O gal būt nuomonė, jog atlikėja žada neatpažįstamai nustebinti pasaulį dar nematytu pasirodymu?

Kol gerbėjai ir žiniasklaida spėlioja, oficialioje dainininkės internetinėje paskyroje ladygaga.com apie „Eurovizijos“ finalą tylima, o pati Gaga šiuo metu laiką leidžia Italijoje, kur filmuojasi kriminalinėje juostoje „The House of Gucci“.

Kad JAV žvaigždė gali likti Europoje ilgiau, nurodo ir artimas ryšys su viena iš šių metų vedėjų, socialinių tinklų Youtube ir Instagram veikėja, Nikkie de Jagger.

YouTube player

Tiesa, apie Lady Gagos pasirodymą „Eurovizijoje“ buvo kalbama ir 2017-aisiais, visgi tada organizatoriai nepasirašė reikalaujamo 200 000 JAV dolerių kontrakto. Vietoje jos pasirodė Ukrainos įžymybė – 2004 metų dainų konkurso nugalėtoja Ruslana.

YouTube player

Gal gerbėjai per anksti išdavė organizatorių paslaptis? Ar norėtumėte, kad ryškiaspalvė „Bad Romance“ vokalistė prisijungtų prie J. Timberleiko ir Madonos pasirodymų „eurovizinėse“ scenose, o gal vertėtų laukti virtualaus pasirodymo tiesiogiai iš Malibu? Bendraukime!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus