Jurgos Urbonaitės nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2021“ dalyvių pristatymas: Lietuva

Tradiciškai pradedame „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvausiančių atlikėjų pristatymus. Iki pat asmeninių repeticijų pradžios Roterdame kiekvieną dieną pateiksime įdomių faktų apie 2021 metų konkurso dalyvius bei supažindinsime su keliais anksčiau atlikėjų išleistais kūriniais.

Straipsnio apačioje pamatysite mūsų komandos narių nuomones ir vertinimus. Norime atkreipti dėmesį, jog kiekvieną kartą bus pateikiami tik kelių redaktorių komentarai, tačiau vidurkis skaičiuojamas iš visų „Eurodienos“ narių vertinimų.

Pradėsime nuo Lietuvos, o vėliau bus pristatyti likę 38 dalyviai.


Šalis: Lietuva;
Pasirodymo data: gegužės 18 d., pirmas pusfinalis
Pasirodymo numeris: 01;
Atlikėjas: „The Roop“;
Daina: „Discoteque“;
Kūrinio autoriai: Vaidotas Valiukevičius, Mantas Banišauskas, Robertas Baranauskas, Laisvūnas Černovas, Ilkka Wirtanen, Kalle Lindroth.


“The Roop“:

Grupę „The Roop“ 2014 metais sukūrė vokalistas Vaidotas Valiukevičius, būgnininkas Robertas Baranauskas ir gitaristas Mantas Banišauskas (anksčiau grupėje grojo ir bosistas Vainius Šimukėnas). Grupės vokalistas Vaidotas anksčiau buvo grupių „Kosmo“ bei “Omega“ narys, vėliau solinę karjerą tęsė po Milanno slapyvardžiu.

2018 metais „The Roop“ pirmą kartą dalyvavo Lietuvos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Sulaukę daugiau nei 16 tūkstančių balsų, dainą „Yes, I Do“ atlikę vaikinai žiūrovų lentelėje nusileido tik Ievai Zasimauskaitei. Pridėjus komisijos balus, „The Roop“ liko trečioje vietoje, į priekį praleidę ir Jurgį Brūzgą.

Jau po poros metų į atranką sugrįžusi grupė triumfavo nacionaliniame finale ir pagerino anksčiau „LT United“ priklausiusį didžiausią surinkų žiūrovų balsų rekordą – už dainą „On Fire“ buvo balsuota 50139 kartus. Išankstinės lažybininkų ir „Eurovizijos“ gerbėjų prognozės „The Roop“ žadėjo pačius aukščiausius rezultatus. Deja, dėl pandemijos konkursas buvo atšauktas, tačiau grupė šiemet sugrįžo į atranką, iškovojo pergalę ir dar kartą pagerino jau jiems patiems priklausiusį rekordą – finale sulaukta net 74512-os palaikymo skambučių.

YouTube player

„The Roop“ socialiniuose tinkluose:

 


Diskografija iki „Eurovizijos“:

Pirmieji bendri kolektyvo išleisti kūriniai buvo „Be Mine“ ir „Not Too Late“. 2015 metų pabaigoje grupė išleido albumą „To Whom It May Concern“. Po poros metų pasirodė ir antrasis dainų rinkinys „Ghosts“.

YouTube player
YouTube player

 

Justas: Taip girdamas Lietuvą jaučiuosi labai neobjektyvus, tačiau nesugalvoju nei vienos priežasties, kodėl „Discoteque“ turėčiau duoti ne maksimalų balą. Ryšku, originalu, ikoniška, o man asmeniškai – net geriau nei pernai. Ačiū grupei už jau antrus metus puoselėjamą viltį konkurse nuveikti kažką įdomesnio! 10/10

Kristina: ROOPsai sugebėjo atlaikyti milžinišką spaudimą ir pateikė tokio pačio aukšto lygio paraišką kaip ir pernai. „Discoteque“ gana smarkiai skiriasi nuo „On Fire“ ar kitų grupės kūrinių, tačiau vis tiek turi charizmatišką „The Roop“ kabliuką! Daug garso + žemi dažniai = geriausia diskoteka namie! ? 10/10

Austėja: The Roop sugebėjo sukurti dainą, kuri yra, mano nuomone, dar brandesnė ir stipresnė nei be galo didelio susidomėjimo sulaukusi „On Fire”. Kūrinys turi labai įkvepiančią žinutę, aktualią pandemijos akivaizdoje. Be to, itin pagirtina, kad abi grupės paraiškos gana stipriai skiriasi, tačiau stilistiniai dalykai vis dėlto yra išlaikyti. Apskritai, man yra ganėtinai keista, kad esame nuvertinami lažybininkų ir gerbėjų, lyginant su pernai metais. Manau, kad turime realų šansą laimėti. 10/10

Tautvydas: Pernai iškeltą kartelę grupei “The Roop“ absoliučiai pavyko išlaikyti. Įdomus, energingas, originalus kūrinys, kuris, manau, neabejotinai įsimins žiūrovams. 10/10

Bendras įvertinimas: 10.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus