ruetir.com nuotr.
Dalyviai

2021 metų Italijos San Remo festivalyje triumfavo „Måneskin“

Šį vakarą Italijoje vyko jau penktasis ir paskutinis tradicinio San Remo festivalio vakaras, kuriame 26 dalyviai kovojo dėl pergalės. Beveik penkias valandas trukusio renginio pabaigoje paaiškėjo, jog nugalėtojais tapo grupė „Måneskin“ su daina „Zitti e buoni“.

71-ą kartą surengtas San Remo muzikos festivalis šiemet buvo paveiktas pasaulinės pandemijos – renginys vyko be žiūrovų, o vienas iš dalyvių, Irama, negalėjo pasirodyti gyvai dėl neseniai patvirtinto teigiamo Covid-19 testo. Vis dėl to, atlikėjas dalyvavo repeticijose, kurių įrašai ir buvo rodomi žiūrovams.

Renginys tradiciškai užsitęsė – be pasirodymų, scenoje netrūko ilgų pokalbių bei įvairių svečių pasirodymų. Galiausiai maždaug 2 valandą ryto Italijos laiku paaiškėjo trys dalyviai, patekę į superfinalą – Ermal Meta, Francesca Michielin & Fedez ir „Måneskin“. Po dar beveik pusvalandį trukusio balsavimo, nugalėtoju buvo paskelbti „Måneskin“ su daina „Zitti e buoni“. Šie atlikėjai įgijo teisę atstovauti Italijai šių metų „Eurovizijoje“, tačiau RAI transliuotojas artimiausiu metu turėtų patvirtinti, ar būtent „Måneskin“ vyks į Roterdamą.

Primename, jog pernai metų festivalyje triumfavo atlikėjas Diodato su daina „Fai Rumore“. Deja, dėl pandemijos atlikėjui nepavyko atstovauti šaliai „Eurovizijoje“. Šiemet, būsimasis Italijos atstovas pasirodys gegužės 22 dieną vyksiančiame „Eurovizijos“ finale.

Papildyta 13:25 Italų transliuotojas RAI surengtos spaudos konferencijos metu patvirtino, kad „Måneskin“ atstovaus šaliai 2021 metų „Eurovizijoje“.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus