Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Be staigmenų: „Blind Channel“ tapo Suomijos atstovais 2021 metų „Eurovizijoje“

Šeštadienio vakarą Suomijoje vyko UMK 2021 finalas, kurio metu scenoje pasirodė septyni dalyviai. Tarp jų buvo ir praėjusių metų šalies atstovas Aksel, tačiau balsavimą triuškinamai laimėjo post-hardcore metalą atliekanti grupė „Blind Channel“ su daina „Dark Side“.

Būtent „Dark Side“ buvo išankstinė tiek lažybininkų, tiek fanų favoritė laimėti Suomijos finale. Tačiau rezultatai nustebino net ir tuos, kurie prognozavo šią pergalę. Po komisijos balsavimo „Blind Channel“ pirmavo neženkliai – buvo surinkę 72 taškus, kai tuo tarpu antrojoje komisijos lentelės vietoje su 62 taškais atsidūrė Oskr. Vis dėlto jokių klausimų nebeliko, kai buvo paskelbti žiūrovų balsai. Žiūrovai dainai „Dark Side“ skyrė 479 taškus, kai tuo tarpu antroje vietoje žiūrovų lentelėje likę Teflon Brothers x Pandora gavo trigubai mažiau balų – 150. Tad iš viso 551 balą surinkusi grupė triuškinamai laimėjo konkursą ir antrajame 2021 metų „Eurovizijos“ pusfinalyje atstovaus Suomijai.

Finalas nesusiklostė Laurai, kuri 2005 metais su grupe „Suntribe“ bei 2017 duetu su Koit Toome atstovavo Estijai. Atlikėja iš komisijos sulaukė vos 4 balų, o iš žiūrovų – 9 bei finale užėmė paskutinę vietą.

„Blind Channel“ susikūrė 2013 metais, ją tada sudarė penki vaikinai iš Oulu miesto Suomijoje. 2020 metais prie grupės prisijungė Aleksi Kaunisvesi, tad ir „Eurovizijos“ scenoje išvysime maksimalų šešių žmonių pasirodymą. Nuo įsikūrimo grupė spėjo išleisti tris studijinius albumus, o 2018 metais Suomijoje buvo nominuota kaip metų roko grupė.

„Blind Channel“ – „Dark Side“:

YouTube player

Grupės pasirodymas UMK 2021 finale:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus